Naslovnica / NOVICE / Začasno zaprtje Zdravstvenega doma Kamnik, na voljo zgolj administrativna nujna medicinska pomoč

Začasno zaprtje Zdravstvenega doma Kamnik, na voljo zgolj administrativna nujna medicinska pomoč

Zaradi okužbe z novim koronavirusom bodo v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik do nadaljnjega izvajali le administrativno nujno medicinsko pomoč, kot to določa odlok o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa, ki ga je vlada sprejela danes.

Poročali smo že, da je bila danes med osebjem Zdravstvenega doma Kamnik odkrita in potrjena še ena okužba s koronavirusom, pred nekaj trenutki pa je STA objavila novico, da bo kamniški zdravstveni dom do nadaljnjega zaprt, uporabnikom storitev pa bo začasno na voljo zgolj administrativna nujna medicinska pomoč.
Predvidoma gre za podoben scenarij kot v Metliki, kjer so 6. marca okužbo potrdili pri enem izmed zdravnikov in v katerem je, po poročanju Slovenske tiskovne agencije, takšna ureditev veljala do sredine tega tedna.
Informacije o tem, kaj točno to pomeni za prebivalce občin Kamnik in Komenda, zaenkrat sicer še nismo prejeli, bržkone pa bodo občanom v Zdravstvenem domu Kamnik zaenkrat na voljo zgolj nujne administrativne storitve na daljavo, kot so bolniške ipd.