Naslovnica / NOVICE / Začel se je 13. kamniški poletni festival Kamfest

Začel se je 13. kamniški poletni festival Kamfest

Brez pompa in konfetov se je popoldan tudi uradno začel letošnji poletni festival Kamfest, ki bo do 20. avgusta, že 13. leto zapored, poživil poletni mestni utrip in oživel stare kamniške ulice.

Letošnji Kamfest je sicer za še en dan krajši, saj bo festivalsko veseljačenje trajalo le devet dni, vseeno pa se bo v času festivala, na različnih prizoriščih odvilo prek 100 najrazličnejših dogodkov, od številnih glasbenih, do gledaliških, kino in uličnih predstav ter športno-zabavnih in drugih dogodkov za staro in mlado.

kamfest odprtje 2016 42

 

Organizatorji festivala, Kulturno društvo Pridenmožic, tudi letos pričakujejo dober obisk Kamfesta, ki naj bi ga, po njihovi pričakovanjih obiskalo prek 30.000 obiskovalcev. Tradicionalno dober obisk kamniškega poletnega festivala utegnejo pokvariti kvečjemu kake nepredvidljive vremenske muhe, ampak zaenkrat je meteorološka napoved obetavna, držimo pa pesti, da bo lepo vreme zdržalo vse do zaključka festivala.

kamfest odprtje 2016 40

Letos za razliko od prejšnjih let ni bilo glamuroznega odprtja festivala s konfeti, le v Keršmančevem parku je župan na hitrico pozdravil zbrane, predvsem družine z majhnimi otroki, ki so že nestrpno pričakovali, da na oder pridejo pravi klovni Mini cirkusa Buffeto, ki so odprli festivalsko dogajanje na Otroškem odru.

kamfest odprtje 2016 28

 

Na Glavni trg, kjer se odvija sejem najrazličnejših dekorativnih izdelkov, nakita in podobnih predmetov, ki prihajajo izpod spretnih rok ustvarjalcev, se iz vseh koncev steka vse več obiskovalcev, mesto pa že odmeva v tonskih vajah izvajalcev, ki bodo zvečer dodobra skalili običajni kamniški poletni mir.

kamfest odprtje 2016 50

Ker ima noč svojo moč se bo večina dogajanja začela odvijati ob prvem mraku, posebej atraktivno, še posebej za radovedne otroške oči, ki še ne bodo zaspano mežikale, pa utegne biti na Glavnem trgu, kjer bodo pripravili ognjenega pajka oz. ognjeni spektakel, ki venomer pritegne.

kamfest odprtje 2016 52

Prav tako zanimivo utegne biti tudi razstava del ustvarjalca, lahko bi rekli kar podmorničarja Andreja Schlegla, ki je pregnal pajke iz razstavišča Veronika, kjer bo ob 19.30 odprl razstavo 2000 milj pod morjem.

kamfest odprtje 2016 51

Glavno dogajanje, ki bo najbrž pritegnilo največ zabave željnih obiskovalcev, pa se bo odvilo na različnih odrih, ki jih bodo že kaj kmalu zasedle različne glasbene skupine.

Zatorej, če še niste v Kamniku, je najbrž že skrajni čas, da se skobacate s kavčev ter pridete pogledat v mesto.

kamfest odprtje 2016 41

Večerno dogajanje prvega večera Kamfesta

19:00 – DJ Leavanel in Dacho (Park mladih – Park Evropa)

19:00 – Leja Goručan: Pravljična joga (Keršmančev park)

19:30 – Trio Šardone: Ala Kart (Samčev predor)

19:30 – Andrej Schlegel: 20 000 milj pod morjem – Submarines
(Razstavišče Veronika )

21:00 – Kino Kamfest: Čisto nova zaveza (Oder v parku)

22:00 – Liamere (Večerni oder)