Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Začel se je 23. spomladanski kmetijski sejem v Komendi

Začel se je 23. spomladanski kmetijski sejem v Komendi

Po ustaljenem in že večkrat videnem scenariju se je, nekaj po dvanajsti uri, s slovesnim odprtjem tudi uradno odprl 23. spomladanski kmetijski sejem v Komendi.

S tradicionalnim stiskom rok so sejem odprli Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo v Vladi Republike Slovenije, župan Občine Komenda Stanislav Poglajen ter predsednik Konjeniškega kluba ter častni občan Občine Komenda Lojze Lah, ki je vse zbrane pozdravil tudi z uvodnim pozdravnim govorom.

Ponudba sejma je, kot običajno razmeroma raznolika in pestra, prevladejo najrazličnejši kmetijski stroji in mehanizacija, ne manjka pa niti razovrstne, bolj ali manj uporabne kramarije. Lahko bi rekli, da je ponudba veliki meri podobna ponudbi zadnjih nekaj let, ki so jo obiskovalci sejma v Komendi že vajeni, sam sejem pa bo do nedelje popestren še z različnimi prikazi in spremljevalnimi zabavnimi prireditvami.

 

Lahko pa omenimo še eno zanimivost pozezano s tokratnim sejmom, kajti odprtje sejma, četudi bo razstava pasemske živine odprta šele jutri, je odprtje sejma v Komendo, v še večjem številu kot običajno, privabilo tudi številne predstavnike „visoke politične živine“, ki pa jim bodo „strokovne ocene“ podeljene šele na skorajšnjih volitvah. Tokrat so se prišlo zgolj pokazat in (ponovno) obljubljat cedeče se med in mleko.

23. pomladanski kmetijski sejem v Komendi je torej odprt, slovesno odprtje sejma pa so s svojimi nastopi popestrili Godba Komenda, Twirling in mažoretni klub Komenda, FS DU Komenda in Klapa Stari trg Lukovica.

Fotogalerija