Naslovnica / NOVICE / Začelo se je Poletje Pod gradom

Začelo se je Poletje Pod gradom

Nekoliko v senci številnih dogodkov, ki so se včeraj odvijali v Kamniku in njegovi okolici, se je s sinočnjim nastopom skupine Bluesteam, tudi uradno začelo Poletje pod Malim gradom, kot se imenuje cikel koncertov, ki se bodo med 30. majem in 12. septembrom zvrstili na vrtu priljubljenega Bistroja Pod gradom v Kamniku in oživljali poletno dogajanje starega mestnega jedra.

poletje pod gradom 1

Kot že rečeno, se je vse skupaj Pod gradom začelo včeraj, soboto, 30. maja, z otvoritvenim koncertom skupine Bluesteam, za katerega lahko rečemo, da je uspel, naj pa ob tem dodamo tudi to, da se Pod gradom že tretje leto zapored trudijo popestriti dogajanje v starem delu mesta. Lani in predlani so bili koncerti večinoma strnjeni v avgustu, letos pa bo se bo več kot 12 koncertov pod skupnim imenom Poletje pod gradom odvijalo vse poletje, do vključno 12. septembra.

V ciklu dvanajstih koncertov se bo zvrstilo enako število različnih glasbenih skupin oz. izvajalcev najrazličnejših glasbenih zvrsti, pri čemer gre poudariti, da gre povečini za vrhunske glasbene izvajalce, bodisi akademske glasbenike, kot tudi glasbenike, ki osvajajo ljudska srca.

Duo Petric & Shrestha

petric-raviŽe prihodnjo soboto, 6. junija, bosta Pod gradom zaigrala vrhunska glasbenika, duet Petric & Shrestha. Gre za izjemen duet, ki ga sestavljata akademski glasbenik Ravi Shrestha in virtuozni kitarist Miha Petric. Ravi Shrestha je akademski glasbenik; po opravljenem magisteriju v nemškem Karlsruhe pa se je izpopolnjeval v flamenku v Barceloni. Poleg klasične kitare se njegov spekter glasbe širi tudi na argentinski tango ter blues, katerih elemente vnaša v klasiko in v lastne kompozicije. Je član zasedb Trio Marakle in tango kvinteta Astorpia. Miha Petric je znan virtuozni kitarist in ustanovitelj skupine Moonlight Sky, katera izvaja fuzijo balkanskih ritmov, jazza in progresivnega rocka. Sodeloval pa je tudi s skupinami “Gal in Galeristi”, “Brizani Project”, “Cork Screw”, “Aritmija”,…. Piše tudi glasbo za gledališče predvsem pa ustvarja svojo glasbo, ki je široka mešanica različnih stilov.

beneski fantje

Beneški fantje

13. junija bodo Pod gradom zazvenele domače viže. Se še spomnite pesmi Rdeči cvet? Gostili bomo legendarno skupino Beneški fantje. To je najstarejši še delujoči slovenski ansambel, ki je bil ustanovljen davnega leta 1952.

V nadaljevanju poletja pa bodo z nami še Happy Hippies, Moonlight sky, Children of indigo, Da bla blues in še nekaj drugih odličnih domačih in tujih zasedb.

Koncerti bodo na sporedu ob koncih tedna, bodisi v petek, bodisi v soboto, vedno pa ob 21. uri.