Naslovnica / NOVICE / Zadnji dan Kamfesta 2022 (sobota, 13. 8. 2022)

Zadnji dan Kamfesta 2022 (sobota, 13. 8. 2022)

Program zaključnega večera festivala Kamfest 2022 bodo zašpilili domači plesalci plesne šole Šinšin s plesno cirkuško predstavo, Majdina večerna šola bo zabaven uvod v skorajšnje novo šolsko leto, smodnišnico bodo pretresli Repetitor in Haiku Garden, na Glavnem trgu pa bo živahna irska veselica s skupino Noreia.
Sobota, 13. avgust 2022

17:00 Sejem Diversity – express yourself – Kamfest Special

sejem unikatnih izdelkov

med 17.00 in 23.00 v središču Kamnika blizu Glavnega trga

17:00 Dušan Letnar: APN! – DDV program

Serija fotografij APN! prikazuje potek tradicionalnega žganja apna v Spodnjih Stranjah. Poleg tega, da je serija fotografij pomemben in zanimiv dokument časa, saj je bilo žganje apna v Kamniku razširjeno in je prinašalo dobiček številnim družinam, je tudi estetsko zanimiva, ker se s to razstavo nadaljuje raziskovanje in razvoj etnografske fotografije.

Dušan Letnar, eden najaktivnejših članov Foto kluba Kamnik, večino časa posveča analogni fotografiji. Zadnja leta je v njegovem fokusu beleženje izginjajoče industrijske dediščine ter pestre etnografske zapuščine. Ostaja tudi vnet kronist kamniškega vsakdana.

Razstava bo na ogled od 10. do 14. avgusta 2022 med 17. in 21. uro.

18:00 Plesni klub Šinšin: Šola za nerodne – Otroški oder

plesno cirkuška predstava

Moto: sprejmemo vsakega.

Imate dve dolgi roki ali morda kratke noge? So vaši prsti debeli in vaš nos premajhen za vaš obraz? Imate štrleča ušesa in eno rebro premalo? Potem ste morda pravi za našo šolo. V šolo za nerodne sprejemamo enkrat letno. Pogoj so opravljeni sprejemni izpiti pod budnim očesom velikega mojstra koordinacije in slanih šal. V šoli vas spremenimo v delujočega člana te družbe. Prepričaj se na lastna čutila. Vpis možen do zapolnitve mest.

Najuspešnejša plesna šola za zaključek Kamfesta pripravlja pravo špektakelsko presenečenje.

19:30 Mosquito Teater: Majdina večerna šola – Prepletanja – DDV program

ob 19.30 v Samčevem predoru

Majda iz Mengša je agresivna mirovnica, ki že od leta 2018 opozarja mimoidoče slušatelje njene večerne šole, da je mir izjemno pomembna vrednota, ki jo kaj lahko izgubimo. In mar niso zadnja leta najboljši dokaz za to? S Prepletanji, ki so bila v Samčevem predoru prvič izvedena letos na slovenski kulturni dan, Majda tke povezave med ljudmi. Da ne bomo sami.

Fotografija: Luka Dakskobler

20:30 Repetitor (Srbija) – Smodnišnični oder

na nas se bo zgrnil zvočni zid visoke napetosti

Beograjski garažni rock / post-punk trio je nedvomno ena najpomembnejših skupin zadnjega desetletja na Balkanu in hkrati strogo varovana skrivnost evropskega rockovskega podzemlja. Postopoma so oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Na eni strani težko kontrolirani Boris psihotično reže žile na kitari in punkovsko razcefrane akorde sprevrača v orkanske, težaške rife. Na drugi je igriva in poskočna Ana-Marija, ki zlita z basom kuha postpunkovski balzam. Pokonci vse skupaj drži neukrotljiva žival za bobni Milena, ki bridko mlati kot na sodni dan. Repetitor je poslastica za vse ljubiteljice in ljubitelje avtentične izraznosti ter distorzirane blaznosti!

Sobota, 13. avgust 2022, ob 20.30 na Smodnišničnem odru v Kreativni četrti Smodnišnica.
Vstopnina 10 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Haiku Garden, ki bo ob 22.00 na Večernem odru.

Fotografija: Filip Tasić

21:00 Noreia – Mestni oder

keltski ples na slovenski les

Petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov preigrava tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne vedno na povsem tradicionalen način! V zadnjem času »keltsko« tradicijo aktivno spajajo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja unikaten in prepoznaven zvok.

Sobota, 13. avgust 2022, ob 21.00 na Mestnem odru na Glavnem trgu.
Vstop je prost.

22:00 Haiku Garden – Večerni oder

pionirji slovenskega shoegazea

Ljubljanski shoegaze / neopsihedelični bend igra glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa. V bendu so Anže Knez, Klemen Tehovnik, Matevž Bitenc in Luka Flegar, v živo pa jih podprejo še sanjave vizualije pete članice Kristine. Na novem, težko pričakovanem drugem albumu Loose Contacts / Tense Present s hitrejšimi ritmi in intenzivnejšo zvočno podobo Haiku Garden še bolj suvereno spajajo vplive shoegaza, postpunka, krautrocka in noisa.

Sobota, 13. avgust 2022, ob 22.00 na Večernem odru v Kreativni četrti Smodnišnica.
Vstopnina 10 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Repetitor, ki bo ob 20.30 na Smodnišničnem odru.

Fotografija: Nik Erik Neubauer

Lokacije prizorišč
  • Smodnišnični oder v Kreativni četrti Smodnišnica bo serviral crème de la crème letošnjega glasbenega programa.
  • Večerni oder v Kreativni četrti Smodnišnica bo poskrbel za zaključek vsakega festivalskega večera.
  • Mestni oder bo na Glavni trg prinesel odlično razpoloženje.
  • Otroški oder na Glavnem trgu bo s predstavami razveseljeval najmlajše.
  • Kino Kamfest v samostanu Mekinje z raznolikim in bogatim filmskim programom za mogočnim starodavnim zidovjem.
Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe programa.