Naslovnica / NOVICE / Zaključek še enega dobrodelnega lionističnega leta na gradu Zaprice

Zaključek še enega dobrodelnega lionističnega leta na gradu Zaprice

Članice in članice kamniškega Lions kluba so sinoči zbrali na gradu Zaprice zbrali na svoji tradicionalni »Poletni noči« oz. vsakoletnemu družabnemu srečanju, na katerem pregledajo delovanje kluba v preteklem letu in zamenjajo vodstvo.

Po besedah Barbare Božič, dosedanje predsednice Lions kluba Kamnik, so lahko kamniški lionisti z delovanjem v preteklem letu res lahko zadovoljni. Po jesenski predstavi, s katero so pomagali društvu Makadam, so uspešno izpeljali otvoritev razstave Plakat miru, za katero je letos ustvarjalo preko 80 otrok iz naše občine in novoletno dobrodelno  stojnico, s katere je pet polnih vozičkov hrane in drugih dobrot polepšalo  praznike 5 družinam.

 

Z dobrodelno večerjo so lepo obeležili tudi 15. Letnico kluba, saj so izkupiček večerje namenili društvu Sožitje za ureditev zelenjavnega vrta, sodelovali pa so tudi pri organizaciji dobrodelnega koncerta za reševanje prostorske stiske Gorske reševalne službe Kamnik, ki ji bodo namenili tudi izkupiček dobrodelnega letošnjega teka Tečem, da pomagam, ki se bo odvil jutri, 1. 6. 2019 v Arboretumu.

Barbara Božič je v svojem nagovoru poudarila, da so ljudje dobrodelni, da z veseljem sodelujejo v akcijah in da je še vedno prostor, da tudi take organizacije kot je Lions klub naredijo kaj dobrega in polepšajo komu življenje.

 

V tem duhu so zato sinoči na Zapricah nastopili tudi otroci OŠ 27. julij, ki so odeti v rumena ogrinjala s plesom prinesli še kako potrebno, letos pa še posebej težko pričakovano sonce.

Njim je bil namreč namenjen izkupiček srečelova, za katerega so mnogi z veseljem donirali dobitke in jim bo omogočil izvajanje dodatnih programov v šoli.

Nova predsednica Lions kluba Kamnik je Helena Kovač.

Kot je že nekaj časa v navadi, pa se ob zaključku lionističnega leta, zamenja tudi vodstvo kluba. Predsedovanje kluba je iz rok, zdaj že lanske predsednice, za leto dni prevzela Helena Kovač, ki je vsem skupaj zaželela uspešno lionistično leto in za konec goste povabila na druženje ob pogostitvi in srečelovu, ki ga je, tako kot uradni del prireditve, glasbeno zelo lepo dopolnila in popestrila odlična kamniška skupina Sprukci.