Naslovnica / NOVICE / Zaključena akcija plakat miru Lions kluba Kamnik

Zaključena akcija plakat miru Lions kluba Kamnik

Lions klub Kamnik je lani drugič sodeloval na mednarodnem natečaju Plakat miru, ki v okviru Lions zveze poteka po celem svetu. Mladostniki od 11. do 14. leta ustvarjajo na razpisano temo, ki je bila v lanskem letu ”Mir, ljubezen, razumevanje”. Z natečajem Lions zveza želi vzpodbujati mlade, da razmišljajo o tej tematiki in tudi o tem, kaj lahko sami doprinesejo za lepši svet.

Na natečaju je iz občine Kamnik sodelovalo preko 30 otrok. Otroci so s svojimi mentorji ustvarjali na OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Stranje in prav vsi so se izkazali z izjemno inovativnostjo in likovno ustvarjalnostjo. Najuspešnejša dela si lahko v pomladnih dneh ogledate na razstavi v trgovskem centru Qlandija v Kamniku.

plakat_miru_lions_kamnik61

Tudi v letošnjem letu bo Lions Klub Kamnik sodeloval na natečaju, ki tokrat nosi naslov ”Naš svet, naša prihodnost”. Po besedah Barbare Božič, koordinatorke projekta za občino Kamnik, si v Lions Klubu Kamnik želijo, da bi se letos dvema osnovnima šolama priključila še kakšna kamniška osnovna šola, saj je še kako pomembno, da se mladi zavedajo, da so vrednote, kot je mir, odgovornost za naš planet, ljubezen… izjemnega pomena, in da jih soustvarjajo tudi sami.

Predsednik Humanitarnega društva Lions klub Kamnik, Brane Golubović, pa se je zahvalil obema sodelujočima osnovnima šolama, mentorjem in učencem ter trgovskem centru Qlandia Kamnik, ki je omogočil postavitev razstave in ki po svojih močeh podpira akcije Lions Kluba Kamnik.

Lions klub Kamnik pa že načrtuje novo akcijo in tako vabi vse, da se jim v soboto, 28.3.2015, med 8.00 in 14.00 uro, pridružijo v Qlandii pri zbiranju hrano in drugih potrošnih dobrine za tri socialno šibke družine.

Lions klub Kamnik