Naslovnica / NOVICE / Žalna seja v spomin na Vincenca Gobca

Žalna seja v spomin na Vincenca Gobca

V sejni dvorani Občine Kamnik se je popoldan odvijala žalna seja Občinskega sveta Občine Kamnik v spomin na življenje in delo predsednika nekdanje Skupščine občine Kamnik Vincenca Gobca.

O Vincencu Gobcu še zdaleč ni vse napisano ali povedano. Govorijo pa njegova hrabra in pogumna dejanja. Govori njegova bogata poklicna pot in njegovo družbeno-politično življenje, kjer naj omenimo, da je bil predsednik nekdanje Skupščine občine Kamnik, poslanec nekdanje Zvezne skupščine Jugoslavije, direktor kamniške tovarne pohištva Stol, svetovalec predsednika Gospodarske zbornice za sodelovanje z drugimi republikami in pred upokojitvijo direktor ljubljanske območne enote Gospodarske zbornice, in ob tem lahko ponosno rečemo, da je ta pot zapisana v bogato zgodovino kamniške občine.

vinko zalna seja

Današnji dan nas spominja, da človek ni ustvarjen za večno življenje. Odide, ko pride čas, ko usoda ugotovi, da je opravil svoje poslanstvo. Vinko Gobec se je svojega poslanstva zavedal in ga tudi izpolnil. Dal je Jugoslaviji, Sloveniji in Kamniku svoje znanje, prizadevanja in voljo. Njegov čas ni bil naš čas, a brez tistega časa tudi našega ne bi bilo. Vinko Gobec je s svojim odhodom pustil praznino, a njegovo delo bo ostalo.

vinko zalna seja2

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik