Naslovnica / Črna kronika / Zaloteni vlomilec se je zatekel k sv. Mavriciju v Šmarci

Zaloteni vlomilec se je zatekel k sv. Mavriciju v Šmarci

Krajane Šmarce, kjer je bilo v zadnjem času zabeleženih več vlomov, je včeraj zvečer vznemirilo dogajanje v bližini cerkve sv. Mavricija, kjer so policisti prevzeli domnevnega vlomilca, ki sta ga, potem ko sta ga zalotila v hiši, prijela občana.

Včeraj zvečer, nekaj pred 21. uro, so bili policisti obveščeni, da sta občana prijela 35-letnika, ki sta ga pred tem nepovabljenega zalotila med brskanjem v hiši.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili na kraju dogodka ugotovili, da je 35-letni osumljenec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo v Šmarci in na hodniku pregledoval oblačila, pri tem pa so ga zalotili stanovalci, nakar je nepovabljeni gost jadrno odkuril s prizorišča, občana pa sta stekla za njim in ga v bližini tamkajšnje cerkve, kjer se je 35-letnik bržkone želel na hitrico pokesati vseh svojih grehov, dohitela ter zadržala do prihoda policistov.

Policisti so osumljencu za čas, ki je bil potreben, da zberejo vsa potrebna obvestila, odvzeli prostost, obenem pa, zaradi pregleda zdravstvenega stanja osumljenca, poklicali tudi reševalce NMP Kamnik.

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, naj pridržani zahteval zdravniško pomoč, zaradi česar se lahko nadejamo, da sta Šmarčana, ki sta osumljenca ga prijela, nepovabljenemu gostu, skladno s krajevno običajnimi šegami, gostoljubno postregla vsaj s skromnim vzgojnim paketom lokalne dobrodošlice oz. pokore, kakršno pritiče tovrstnim nepovabljenim hišnim gostom.

Zdravniški pregled je pokazal, da osumljeni 35-letnik ni poškodovan, policisti pa so z njim v Zdravstvenem domu dokončali postopek, nato pa »mučenca« izpustili nazaj na prostost, kjer se bo lahko v miru kesal in sv. Mavriciju, ki je zavetnik gardistov, ne pa lumpov, priporočal vse dotlej, dokler mu z zakonom prdvidene pokore ne naložijo še posvetne oblasti.