Naslovnica / Črna kronika / Zapeljal v rdečo ter na prehodu za pešce zbil mamo in hčer

Zapeljal v rdečo ter na prehodu za pešce zbil mamo in hčer

Mlajši voznik športnega osebnega vozila je popoldne, na križišču pri Šparu, zapeljal v rdečo luč ter na prehodu za peščce zbil mamico in hčerko, ki sta ob zeleni luči pravilno prečkali cesto.

Očividci nesreče, ki se je okrog 16. ure zgodila na kamniški obvoznici, na semaforiziranem križišču pri soseski Mali grad, so danes domala obnemeli ob grozljivem prizoru, ko sta ženska in mlajša deklica, bržkone mati in hči, ki sta se še malo pred tem smejali in potrpežljivo čakali na zeleno luč, nato pa pravilno prečkali cesto, ko je skozi rdečo luč pridrvel mlajši voznik s športnim vozilo, ki je kljub silovitemu zaviranju priletel v obe peški, da sta padli najprej na havbo vozila, nato pa po cesti, nakar je ženska, kljub temu, da je bila v nesreči poškodovana v hipu vstala, pograbila hčerko ter na hitro zvlekla s ceste.

Kot so nam o dogodku sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o nesreči obveščeni okrog 16. ure obveščena. Po zbranih obvestilih in ogledom kraja nesreče so ugotovili, da je v prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Usnjarske ulice in kamniške obvoznice, voznik osebnega vozila zapeljal v križišče pri rdeči luči v trenutku, ko je pri zeleni luči na prehodu za pešce vozišče prečkala peška z mladoletno osebo.

Pri tem je voznik z vozilom trčil v peško, tako da sta obe padli po tleh, pri čemer se je peška poškodovala, zaradi česar je bila kasneje  z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije naj bi peška utrpela lahke telesne poškodbe, medtem ko naj bi mladoletna peška v nesreči ne bi bila poškodovana.

Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.