Naslovnica / NOVICE / Zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom je v samoizolacijo odšla tudi zaposlena v Osnovni šoli Toma Brejca

Zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom je v samoizolacijo odšla tudi zaposlena v Osnovni šoli Toma Brejca

Obvestilo, ki ga je ravnateljica poslala staršem otrok, ki obiskujejo OŠ Toma Brejca.

Po objavi informacije, da je bil na območju občine Vodice potrjen primer okužbe z novim koronavirusom, je v samoizolacijo odšla tudi oseba oz. računovodkinja, ki je zaposlena v Osnovni šoli Toma Brejca v Kamniku.

Kot je moč sklepati iz sporočila, ki ga je vodstvo šole nekaj pred poldnevom poslalo staršem otrok, ki obiskujejo omenjeno kamniško osnovno šolo, naj bi šlo za šolsko računovodkinjo, katere sorodnik oz. sin je moral v karanteno zaradi možnosti okužbe s koronavirusom.

Po navedbah vodstva šole oz. ravnateljice Mojce Rode Škrjanc, ne računovodkinja, ne njen sin, ne kažeta nobenih znakov obolenja, je pa računovodkinja odšla takoj domov v karanteno, pisarne in šolske prostore pa že razkužujejo.

Kot je navedeno v obvestilu, je šola izvedla vse potrebne ukrepe, zato je kakršnakoli panika odveč, vodstvo šole pa je o vsem skupaj obvestilo tudi Zdravstveni dom Kamnik, Civilno zaščito Kamnik, Ministrstvo za šolstvo ter Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Obvestilo šole staršem in zaposlenim:

“Pozdravljeni,

pred približno pol ure me je računovodkinja obvestila, da mora njen sin v karanteno zaradi možnosti okužbe s koronavirusom. Bil je v stiku s profesorico, ki je bila pred enim tednom v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom. Niti profesorica, niti sin računovodkinje, ne kažeta nobenih znakov obolenja.

Tudi računovodkinja je šla v domov v karanteno. Pisarno razkužujemo. ZD Kamnik in CZ Kamnik sta obveščena; v naslednjih minutah bom obvestila tudi še MIZŠ ter NIJZ.

Izpeljala sem vse potrebne ukrepe, zato je kakršnakoli panika odveč.

Lepo vas pozdravljam,
Mojca Rode Škrjanc”

 

X