Naslovnica / Črna kronika / Zaskrbljujoče: Medved je ponoči udaril v Županjih Njivah

Zaskrbljujoče: Medved je ponoči udaril v Županjih Njivah

Medved si je danes ponoči v Županjih Njivah z ovco postregel domala sredi naselja, še večjo škodo pa sta bržkone preprečila ovčarska psa.

Na Kamniškem je bil ponoči zabeležen nov napad medveda na živino, saj si je kosmatinec tokrat z brejo ovco, na pašniku v neposredni soseščini stanovanjskih hiš, postregel skorajda kar sredi naselja Županje Njive.

 

Po prvih ugotovitvah oz. predvidevanjih, naj bi šlo za istega medveda, ki je z napadi na živino povzročal škodo že na Menini planini, bržčas pa bi lačni kosmatinec tudi v sinočnjem napadu naredil še več škode, če bi se preostale ovce ne umaknile v kot ograde pri staji, ki jo čuvata dva šarplaninca.

Za omenjenega medveda je že izdana odločba o odstrelu, v lov za medvedom pa se bodo po nocojšnjem dogodku zagotovo podali tudi lovci iz lovske družine Stahovica.

Glede na to, da se je tokratni medvedji napad na drobnico zgodil domala sredi naselja, pa vse skupaj postaja že kar precej zaskrbljujoče, saj bi problematičnega medveda, ki očitno tava vse bliže naselij, kaj lahko srečal oz. presenetil tudi kak nič hudega sluteči občan.