Naslovnica / NOVICE / Zaskrbljujoče: Naglo širjenje okužb med oskrbovanci in zaposlenimi v Domu starejših občanov Kamnik

Zaskrbljujoče: Naglo širjenje okužb med oskrbovanci in zaposlenimi v Domu starejših občanov Kamnik

Po podatkih, ki jih je v sporočilu za javnost posredovalo vodstvo Doma starejših občanov Kamnik, se okužbe med stanovalci in zaposlenimi zelo hitro širijo, saj je v kamniškem Domu starejših občanov okuženih že 14 stanovalcev in 12 zaposlenih.

DSO Kamnik je na svoji spletni strani danes objavil informacijo, da so bili včeraj brisi odvzeti še 46-im stanovalcem iz oddelka 3 in C ter 23 zaposlenim, rezultati testiranj pa so pokazali, da se število okužb v DSO Kamnik naglo povečuje, saj je bila okužba na novo potrjena še pri devetih zaposlenih in petih oskrbovancih, skupaj pa je okuženih že 14 stanovalcev in 12 zaposlenih, o zdravstvenem stanju okuženih oskrbovancev, pa bodo njihovi sorodniki obveščeni individualno.
Sporočilo vodstva DSO Kamnik (5.11.2020):

Sporočamo, da so bili včeraj, 4. 11. 2020, odvzeti brisi s sumom na okužbo Covid-19 46im stanovalcem iz oddelka 3 in C. Bris je bil odvzet tudi 23 zaposlenim.

Danes smo prejeli obvestilo, da je na podlagi včeraj odvzetih brisov okuženih 9 zaposlenih in 5 stanovalcev.

Trenutno imamo v DSO Kamnik z okužbo Covid-19 okuženih 14 stanovalcev in 12 zaposlenih. Organizacijo dela načrtujemo skladno z epidemiološkimi usmeritvami.

O spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev vas bomo individualno obveščali.

Lep pozdrav,
MAJA GRADIŠEK, direktorica