Naslovnica / ŠPORT / Zastava evropske zveze za Miro in Dušana Papeža, organizatorja Evropskega prvenstva v gorskem teku

Zastava evropske zveze za Miro in Dušana Papeža, organizatorja Evropskega prvenstva v gorskem teku

Dušan in Mira Papež, organizatorja evropskega prvenstva 2017 na Veliko planino,  sta ob zanosni podpori slovenskih navijačev s  ponosom in dostojanstvom prejela zastavo evropske zveze.

zastava ep gorski teki 2

Na  tehnično in fizično zelo  zahtevni progi  na evropskem prvenstvu v italijanskem Arcu so se pomerili tekači iz 26 držav. Krožna proga je potekala po stopnicah na grajsko vzpetino, asfaltu  in gozdnih poteh ,  dež na vsakem startu je močil podlago. Slovenski reprezentanti so tekli v mejah pričakovanega, saj je bila ekipa okrnjena zaradi minulega  svetovnega prvenstva v gorskem maratonu v Podbrdu in poškodb. Gašper Bregar, tekač KGT Papež,   je z uvrstitvijo v prvo polovico izpolnil pričakovanja.

zastava ep gorski teki 3

Dušan Papež  je na EP nastopal v dvojni vlogi: kot vodja slovenske reprezentance in kot častni  prireditelj evropskega prvenstva 2017 na Veliko planino.

» Z ženo Miro sva ob navdušeni podpori slovenskih navijačev  s ponosom in dostojanstveno sprejela  zastavo evropske zveze , obenem pa  tudi z velikim spoštovanjem in odgovornostjo do organizacije tako pomembne  prireditve. Z izkušnjami svetovnega prvenstva iz leta 2010,  z vsemi predanimi,izkušenimi in  usposobljenimi prostovoljci, s pomočjo moje družine, sponzorjev in donatorjev, verjamem, da bomo izpeljali prireditev na visokem nivoju in častno ponesli ime Kamnika in Slovenije v svet« je izjavil Papež.

KGT Papež