Naslovnica / Črna kronika / Zastrupitev z dimnimi plini in odpadki ob reki

Zastrupitev z dimnimi plini in odpadki ob reki

Gasilci in reševalci so včeraj najprej posredovali v Kališu, kjer se je nahajala onemogla oseba, ki se je predvidoma zastrupila z dimnimi plini, sredi noči pa še ob reki Pšati pri Jabljah, kjer je nekdo odvrgel odpadke.

Intervencija v Kališu

Včeraj zvečer, nekaj po 18. uri, so reševalci NMP Kamnik in gasilci posredovali v objektu v Kališu, v katerem se je nahajala onemogla oseba, za katero je obstajal sum, da se je zastrupila z dimnimi plini.

Objekt so še pred prihodom gasilcev PGD Kamnik prezračili reševalci NMP Kamnik, ki so oskrbeli tudi onemoglo osebo ter jo prenesli v reševalno vozilo. Gasilci v objektu niso zaznali koncentracij nevarnih plinov, vseeno pa so stanovalcu odsvetovali kurjenje, dokler dimnika in kurilne naprave ne pregleda dimnikarska služba.

Odpadki ob Pšati

Gasilci pa niso imeli mirne noči, saj so bili nekaj po polnoči obveščeni, da se ob strugi reke Pšate v bližini Jabelj nahaja večja količina neznane bele snovi. Na kraju so posredovali gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišči in testirali vzorec snovi ter ugotovili, da je neznani storilec na omenjenem mestu neodgovorno odvrgel odpadno gradbeno snov.

 

Na prizorišču dogodka so bili prisotni tudi policisti PP Domžale, obveščene pa so bile tudi pristojne službe, ki bodo poskrbele za sanacijo območja in odvoz materiala.

Gasilci ob tem pozivajo vse občane, da ravnajo odgovorno do narave in okolja ter odpadke in snovi, ki zagotovo ne sodijo v naravo, oddajajo v centre za ravnanje z odpadki.

Fotografije: PGD Mengeš