Naslovnica / Črna kronika / Zažgana smetnjaka ogrozila tudi glasbeno šolo

Zažgana smetnjaka ogrozila tudi glasbeno šolo

Ogenj z gorečih zabojnikov za smeti, ki jih je ponoči ponovno zakuril piromanski objestnež, bi se lahko razširil tudi na glasbeno šolo.

Kamniški gasilci imajo za seboj ponovno nemirno noč, saj jih je okrog enih zjutraj, iz spanca vrgel poziv, da na Kajuhovi poti ob Glasbeni šoli Kamnik gorita zabojnika za smeti.

Najbrž se gre zgolj hitremu posredovanju gasilcev zahvaliti, da se ogenj iz gorečih smetnjakov ni razširil tudi na prostore glasbene šole. Ogenj je namreč že začel oblizovati tudi klimatsko napravo, na katerem izmed bližnjih oken pa bi kaj lahko zaradi vročine počilo tudi steklo in ogenj bi se kaj lahko razširil tudi v notranjost objekta.

smetnjak-glasbena-3

 

O tem, da do požara ni prišlo zaradi morebitnega spleta nesrečnih okoliščin, ampak da je šlo za nameren požig, priča tudi to, da sinoči nista zagorela zgolj smetnjaka pred glasbeno šolo, ampak tudi smetnjaka na drugi strani objekta ob Ljubljanski cesti, kjer so morali gasilci zažgana zabojnika ponoči (ne prvič), pogasiti že 28. oktobra letos.

smetnjak-glasbena-1

Le kdo bi vedel kaj žene požigalca, ki se tako neumno in brezpametno loteva zažiganja zabojnikov za smeti, saj je takšno početje, ne le povsem brezpametno, ampak tudi zelo nevarno, saj lahko tovrsten požar kaj hitro povzroči tudi veliko škode.

Kot že rečeno, so ogenj še pravočasno uspeli pogasiti gasilci PGD Kamnik, ki so s hitrim posredovanjem preprečili nastanek še večje škode, vseeno pa je ogenj, razen uničenih zabojnikov, precej poškodoval tudi pročelje in klimatsko napravo na pročelju.

smetnjak-glasbena-2

Ponoven primer požiga preiskujejo tudi policisti, nadejamo pa se, da bodo kamniškega piromana oz. piromane, če jih je slučajno celo več, čim prej izsledili in jih dali na hladno, kjer ne bodo mogli več povzročati škode iz objestnosti.