Naslovnica / NOVICE / Zaživela kamniška razdelilnica toplih obrokov

Zaživela kamniška razdelilnica toplih obrokov

Danes opoldne je v prostorih Društva upokojencev začela z obratovanjem kamniška razdelilnica toplih obrokov, kjer lahko brezplačen obrok dobijo vsi socialno ogroženi občani, ki prejemajo denarno socialno pomoč ter upokojenci, ki imajo pokojnino nižjo od 400 evrov.

Prvi dan je možnost brezplačnega toplega obroka, za razdeljevanje katerega skrbijo prostovoljci oz. člani Društva upokojencev Kamnik, izkoristilo 13 občanov, ki jim je bilo postreženo z golaževo juho s krompirjem in korenjem, kruhom ter pijačo. Glede na povečevanje števila socialno ogroženih občanov gre pričakovati, da se bo število občanov, ki bodo v prihodnje izkoristili možnost brezplačnega toplega otroka, najbrž še precej povečalo.

socialna-kuhinja131

Prvi dan je bila na jedilniku golaževa juha s krompirjem in korenjem, ki jo je postregla prijazna prostovoljka gospa Vida Kocjan.

 

V kolikor tudi sami izpolnjujete pogoje za pravico do brezplačnega toplega obroka, le-to izkoristite, saj je namenjena lajšanju socialnih stisk, pri tem pa vas naj nikar ne zadržuje morebitna zadrega, kajti člani Društva upokojencev ter prostovoljci, ki skrbijo za razdeljevanje hrane, so prav prijazni, sodeč po zadovoljnih obrazih, ki so današnji topli obrok z veseljem zaužili, pa je tudi hrana prav dobra.

Za pridobitev pravice do brezplačnega toplega obroka se lahko kadarkoli prijavite na Občini Kamnik, soba 51/II, s seboj morate prinesti le zadnjo veljavno odločbo Centra za socialno delo oz. zadnji pokojninski odrezek.

socialna-kuhinja191

Začetek obratovanja kamniške razdelilnice toplih obrokov so pospremili tudi Vinko Polak, Katarina Vegl, Božo Pilej, Igor Žavbi in Ivan Kenda

Začetek delovanja kamniške socialne kuhinje so si danes, v družbi prostovoljcev in članov DU Kamnik, ogledali tudi predstavniki Občine Kamnik, podžupan Igor Žavbi, direktor občinske uprave Ivan Kenda ter višja svetovalka z Oddelka za družbene dejavnosti Katarina Vegel, ki so bili ob začetku realizacije projekta vidno zadovoljni.

Ob novici, da se je tudi v Kamniku odprla razdelilnica toplih obrokov smo, zaradi vzrokov, ki so pripeljali do tega, da takšno razdeljevalnico sploh potrebujemo, sicer težko veseli, vsekakor pa smo lahko zadovoljni, da je razdelilnica začela delovati tudi v Občini Kamnik, ki je za njeno delovanje v letošnjem letu namenila 20.000 evrov.