Naslovnica / Napovedi in obvestila / Zbiramo zamaške za Elvisa

Zbiramo zamaške za Elvisa

Elvis Mihalič je 18-letni fant, ki prihaja s Primorske, če pa se nekoliko pošalimo, pa lahko rečemo, da je postal že skoraj Kamničan, saj je že štiri leta varovanec kamniškega CIRIUS-a, kjer se izobražuje za računalnikarja.

Elvis je, zaradi hude okvare hrbtenice in živčevja, že od rojstva priklenjen na invalidski voziček, tako kot vsak, pa si tudi Elvis želi, da bi nekega dne lahko stal na svojih nogah in počel stvari, ki so mu trenutno še onemogočene. Te želje se mu sedaj lahko uresničijo z operacijo v tujini, vendar je ta operacija zelo draga in zanjo nimamo dovolj denarja.

Spričo tega so se vsi, ki bi želeli Elvisu pomagati obrnili na društvo NeverGiveUp, kjer že leta zbirajo zamaške za dobre namene.

Morda se nekateri izmed vas sprašujete, čemu sploh zbirati zamaške in v čem je smisel?
Da objasnimo: Zamaški so narejeni iz posebne plastike, ki jo je možno reciklirati. Tona zamaškov stane slabih 300 EUR, kar pomeni, da bomo za operacijo morali zbrati kar nekaj ton. Prav zato pa potrebujemo vašo pomoč pri zbiranju. Hvaležni bomo vsem, ki boste pomagali in k tem spodbudili še druge, saj bomo skupaj dosegli veliko. Vsak zamašek šteje, zato ga raje kot v smeti vrzite v naš zabojnik in tako naredite nekaj majhnega za velik uspeh.

Zbiramo zamaške od:
sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, zobnih past, deodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil … oziroma vse tiste, ki imajo oznako PP ali PE oz. znak za reciklažo.

Zbirna mesta
Zbrane zamaške lahko prinesete na katerega izmed zbirnih mest, ki so zaenkrat urejena v GSŠRM, CIRIUS-u, enotah vrtca Antona Medveda, vrtcu Peter Pan ter Qlandiji, TIC Kamnik.