Naslovnica / NOVICE / Zbiranje zamaškov za Urbana se uspešno nadaljuje

Zbiranje zamaškov za Urbana se uspešno nadaljuje

Po uspešno zbranih 200 kg zamaškov za fantka Urbana, ki potrebuje gensko terapijo z zbiranjem zamaškov v Kamniku nadaljujemo še naprej.

Po Vrtvu Antona Medveda se je našemu zbiranju pridružila še Osnovna šola Marije Vere, poklicala pa nas je tudi gospa Ema, ki nam je predala velike vreče zamaškov zbranih v lokalnem okolju.

Zamaške lahko občani Kamnika še vedno pustite tudi pred Društvom Makadam na Usnjarski cesti 9 (nekdanji Alprem).

Ker ste imeli nekateri kar nekaj problemov z iskanjem vhoda v društvo, ki je zares nekoliko skrit, za pomoč objavljamo dve sliki. Ko pridete na dvorišče, boste na oknu v 1. nadstropju stavbe na levi zagledali nalepljen rdeč logotip društva Makadam in spodaj napisano Dnevna soba.

Nato greste do konca te stavbe in dvakrat zavijete levo, in velikokrat vas bodo pričakala odprta vrata (Kartini Djalil, hvala za tvoje prostovoljstvo), če bodo pa zaprta, lahko zamaške pustite pred vrati oz. jih stresete v škatlo z napisom “Zamaški za Urbana” na okenski polici.

Tako nam je s skupnimi močmi uspelo takole zelo z zamaški napolniti avto in tehtnica v zbirnem centru Dinosa je pokazala, da smo za Urbana na kamniškem področju zbrali še dodatnih 68 kg zamaškov! In seveda bomo z zbiranjem nadaljevali ter, kot rečeno že zadnjič, tudi s tem otroke učili solidarnosti.

Če bi se zbiranju želel pridružiti še kdo (šola, vrtec, lokalno podjetje, lokal, trgovina, posameznik…), me lahko kontaktirate tudi na e-mail: renata.rihter@gmail.com

Obljubljeno mi je bilo, da bodo zamaške zbirali tudi v Državnem zboru. Vodja pisarne predsednika Državnega zbora me je namreč obvestila, da so s pobudo zbiranja zamaškov seznanili vse poslanske skupine in zaposlene v Državnem zboru. Kako uspešni bodo pri tem, pa bomo najbrž videli že v kratkem.

Njihovega prispevka in truda se veselimo že v naprej, še bolje pa bi bilo, če bi poslanci vložili pobudo za spremembo zakona (morda kdo izmed njih razbere namige ob naših prošnjah), da bi bolni otroci, kot je Urban in kot je bil denimo tudi Kris, za svoje prepotrebno zdravljenje vendarle prejeli denarna sredstva iz državnega proračuna!

Renata Rihter
renata.rihter@gmail.com