Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Zdaj gre zares, lokalne volitve 2018 so se začele

Zdaj gre zares, lokalne volitve 2018 so se začele

Z odprtjem volišč za predčasno glasovanje so se po vsej državi začele lokalne volitve 2018, na katerih se v občini Kamnik za svetniška mesta poteguje 12 kandidatnih list, za položaj župana pa 7 županskih kandidatov.

V nedeljo, 18. novembra 2018, bodo po vsej državi potekale volitve županov, članov občinskih svetov in članov svetov krajevnih skupnosti, z odprtjem volišč za predčasno glasovanje, ki so se odprla danes ob 7. uri zjutraj, pa so se volitve pravzaprav že začele.

Volišče za predčasno glasovanje za volivke in volivce z območja občine Kamnik, je v prostorih Občine Kamnik, predčasno glasovanje pa je omogočeno vsem volilnim upravičencem, ki bi želeli svojo volivno voljo izraziti že pred nedeljo, ko bodo morda odsotni oz. imajo v načrtu že druge obveznosti, ki jim bodo onemogočale obisk volišča.

Glede na precej veliko število županskih kandidatov in kandidatnih list, ki se potegujejo za položaje v kamniški občini, gre bržkone pričakovati tudi dobro volilno udeležbo, o čemer pričajo tudi podatki o obisku volišča za predčasno glasovanje, na katerem je v dobri uri od odprtja volišča, svoje glasove oddalo že kakih 30 volivk in volivcev s Kamniškega.

Volišče za predčasno glasovanje bo odprto: v torek 13., sredo 14. in četrtek, 15. novembra 2018, in sicer vsak dan od 7. do 19. ure.