Naslovnica / NOVICE / Odprtje snoviškega zelenjavnega vrta

Odprtje snoviškega zelenjavnega vrta

V soboto, 27. 8. so v Termah Snovik v okviru Etnoloških prireditev tudi uradno odprli letošnjo pridobitev – sedaj že zelen in plodov poln zelenjavni vrt, kot dopolnitev že zasajenemu zeliščnemu vrtu in sadovnjaku.

Kot je bilo uvodoma povedano, imamo Slovenci najmanj obdelane površine na prebivalca in največ shooping centrov na prebivalca. Zato ni čudno, da je prava sreča, če v kaki trgovini najdemo slovensko zelenjavo ali sadje.

V Termah Snovik so z zasaditvijo vrta želeli opozoriti prav na pomembnost samooskrbe in lastne pridelane hrane, zato so se letos vključili tudi v zelene nabavne verige, projekt MO Ljubljana, za pospeševanje lokalne samooskrbe. Kot je povedala direktorica, so zajtrk dopolnili s številnimi lokalnimi produkti, mleko odkupujejo od lokalne kmetije, v dnevni ponudbi kosil imajo tudi vitalni meni, apartmajskim gostom pa so namenili jutranjo košarico lokalnih produktov, ki si jo gostje zvečer naročijo in zjutraj dobijo.

O pomembnosti samooskrbe sta spregovorila tudi direktorica slovenske turistične organizacije ga. Maja Pak in podžupan občine Kamnik Matej Slapar.

Brenard Jarc