Naslovnica / Črna kronika / Železniška nesreča: Življenje 20-letnice, ki jo je na Rodici zbil vlak, je ogroženo
Simbolična fotografija

Železniška nesreča: Življenje 20-letnice, ki jo je na Rodici zbil vlak, je ogroženo

Na nezavarovanem prehodu pri železniški postaji Rodica je danes dopoldne, okoli 9.24, prišlo do železniške nesreče, v kateri je vlak zbil in hudo poškodoval mlajšo žensko, katere življenje je ogroženo.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je, po do sedaj zbranih obvestilih, do nesreče prišlo, ko je 20-letna slovenska državljanka prečkala tire na nezavarovanem prehodu na Rodici. V istem trenutku je iz smeri Domžal pripeljal vlak in trčil v 20-letnico, ki je bila pri tem huje poškodovana, zaradi česar je bila z vozilom odpeljana na urgentni blok Kliničnega centra v Ljubljani, po navedbah policistov, pa je njeno življenje ogroženo.

Po navedbah PU Ljubljana dogodek nima znakov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah policistov, pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci CZR Domžale, ki so kraj nesreče zavarovali, obenem pa reševalcem NMP Domžale pomagali pri oskrbi hudo poškodovane 20-letnice.

Do tragične nesreče, v kateri je življenje izgubila dvanajst letna deklica, je na železniški postaji Rodica prišlo že poleti leta 2017.