Naslovnica / KULTURA / Zgodbe v kvadratih

Zgodbe v kvadratih

David Krančan, ki bi sicer moral Kotlovnico obiskati že pred dvema letoma, pa je bil žal ta dogodek prvi izmed odpovedanih na Kotlovniških tleh zaradi pandemije – je včeraj opravil zanimiv pogovor, ki je zaključil letošnji sklop stripovskih delavnic.

V dveh letih se je zaradi pandemije in stripiranja preko zooma izgubilo kar nekaj sodelujočih malih risarjev, novih pa delavnica ni pridobila, zato je bil obisk včerajšnjega pogovora nekoliko okrnjen, a je bil pogovor zato toliko bolj individualno usmerjen in sproščen.

 

Avtor mnogih stripov in ilustrator je obiskovalcem predajal znanje preko svojih umetnin, o stripu pa pravi da je “lahko odlično didaktično sredstvo za učenje branja in utrjevanje bralskega znanja ter »super literarna zabava«. Je pa tudi mnogo več kot didaktično sredstvo, če drugega ne, lahko s stripom povišamo bralno kulturo v Sloveniji”. David je med obiskovalce v vpogled razdelil tudi svoje knjižice, stripa Grdina in Pijani zajec, ki sta nastala po pripovedkah Zverinice iz Rezije pa Pot knjige: Od avtorja do bralca ter knjižico z naslovom Skrivnost izginulih črk.

 

Prav simpatičen pogovor, pri katerem so aktivno sodelovali tudi otroci je zaključil letošnje stripovske delavnice, organizator pa vabi vse mlade, ki jih zanimata strip in ilustriranje, da se jim pri naslednjih risanjih pridružite, ter tako ponovno povečate po-pandemsko stripovsko družino v Kotlovnici.