Naslovnica / NOVICE / Živeti z inkontinenco

Živeti z inkontinenco

Dobro izbran pripomoček olajša težave

Ko človeku popolnoma nekontrolirano uhaja voda in morda tudi blato, govorimo o težki in zelo težki inkontinenci. S temi težavami se večinoma ubadajo starostniki, pogosto nepokretni in dementni ljudje ter invalidi oziroma njihovi svojci. Da bomo znali izbrati pravi pripomoček za zaščito in lajšanje težav, je treba dobro poznati vse, kar je na voljo.

Več vrst in vpojnosti

Mobilne vpojne hlačke so uporabne takrat, ko urin uhaja v drobnem curku ali občasno z izlivi. Nosijo se kot običajno spodnje perilo, po uporabi jih raztrgamo po stranskih šivih, da jih odstranimo in zavržemo. So pogosta izbira tistih, ki še lahko samostojno uporabljajo stranišče.

Anatomske predloge so namenjene težki in telo težki obliki inkontinence. Namestimo jih s pomočjo mrežastih hlačk. Na voljo so v različnih velikostih in vpojnostih.

Hlačne predloge oz. plenice za odrasle so najpogostejša izbira pri težjih oblikah inkontinence za moške in ženske, ko uhaja tudi blato. Izberemo jih glede na obseg pasu in željeno vpojnost. Namestijo se s pomočjo stranskih lepilnih trakov in so najbolj enostaven pripomoček za inkontinenco za nameščanje leže.

Bistvena je kakovost izdelkov

Priznana evropska blagovna znamka pripomočkov za inkontinenco za profesionalno uporabo iD Expert, ki jo na slovenskem trgu zastopa Tosama, prinaša izdelke, ki ustrezajo najvišjim svetovnim standardom. Z njimi ljudem, ki živijo z inkontinenco in ne morejo brez pripomočkov, priskrbimo dobro zračnost, zanesljivo vpojnost in prepotrebno udobje.

Koža mora dihati

Izdelki id Expert so narejeni iz mehkih in izrazito vpojnih materialov, koži zagotavljajo potrebno zračnost in suhost. Materiali, iz katerih so izdelki narejeni, koži dovolijo, da diha – prepuščajo namreč zrak, tekočine pa ne. Vpojnemu jedru izdelkov iz celuloze so dodane mikrokapsule, ki lahko vpijejo 30- do 60-kratnik svojega volumna. Tekočino spremenijo v gel, zato jedro zanesljivo zadrži tekočino na mestu. Koža tako ni ves čas mokra, nevarnost vnetij se bistveno zmanjša. Mikrokapsule pa imajo še eno dobro lastnost: preprečujejo nastanek neprijetnega vonja. In še ena prednost teh izdelkov je pomembna: ko se polnijo z izločki, ne postajajo trši in manj prožni, še naprej se lepo prilegajo telesu. Ponašajo se namreč z dobro vpojnostjo po vsej površini.

Bela štacunca Kamnik

Bela štacunca je nekaj posebnega; le če jo boste obiskali, boste vedeli, zakaj…

Poiščite nas v Kamniku, na Ljubljanski cesti 4F.

Kontaktni podatki

Telefon: (01) 77 70 380 ali 031 309 345
E-mail: belastacunca.kamnik@tosama.si

Delovni čas

Od ponedeljka do petka od 10. do 18. ure.
Ob sobotah od 8. do 13. ure.
Ob nedeljah in praznikih zaprto.

Tosama d.o.o.