Naslovnica / NOVICE / Živopisen utrip Velikonočnega sejma v Snoviku in zgodovinski, prvi nastop Godbe Tuhinjska dolina

Živopisen utrip Velikonočnega sejma v Snoviku in zgodovinski, prvi nastop Godbe Tuhinjska dolina

Tradicionalni Velikonočni sejem Turističnega društva Tuhinjska dolina pri Termah Snovik, je privabil lepo število razstavljavcev in obiskovalcev, ki so z velikim veseljem prisluhnili tudi zgodovinskemu dogodku, prvemu nastopu Godbe Tuhinjska dolina.

Prizadevni člani Turističnega društva Tuhinjska dolina so tudi letos, že dvanajstič zapored pripravili tradicionalni Velikonočni sejem, ki pa je bil tokrat nekaj posebnega. Ne le, da je šlo marljivim organizatorjem prireditev, za razliko od zadnjih nekaj let, na roke tudi vreme, sejma se je letos namreč udeležilo rekordno število razstavljavcev in ponudnikov raznovrstnih izdelkov ter domačih dobrot, kar kaže na to, da sejemska prireditev postaja vse bolj prepoznavna in obiskana.

Zbrane razstavljalce in obiskovalce sta pozdravila direktorica Term Snovik Petra Zlatoper in predsednik TD Tuhinjska dolina Ivan Hribar, ki ni skrival zadovoljstva nad uspelo prireditvijo.

Nič nenavadnega, kajti prireditev je v Snovik res privabila lepo število obiskovalcev, ki so na prijeten pomladni dan obiskali Terme Snovik, pri tem pa združili prijetno s koristnim ter se po ogledu sejma odločili še za kopanje v dobrodejni termalni vodi, ali izlet v okolico.

K še boljšemu obisku prireditve kot običajno, pa je zagotovo precej prispeval tudi zgodovinski dogodek, prvi nastop Godbe Tuhinjska dolina, ki se je danes dopoldne z nastopom prvič predstavila javnosti.

Godba Tuhinjska Dolina

Začetki Godbe Tuhinjska dolina segajo v lanski december, ko so se tuhinjski godbeniki prvič zbrali v precej manjši zasedbi, kot se je zbrala na današnjem premiernem nastopu pred Termami Snovik. Število članov namreč hitro narašča, kar je predvsem zasluga Klemena Leskovca, ki nenehno odkriva nove godbenike in jih uspe privabiti v vrste tuhinjske godbe, medtem ko za učenje in sestavo programa skrbi kapelnik oz. dirigent mag. Miha Kosec, ki se z vso pozornostjo posveča bolj ali manj izkušenim članom godbe.

Godbo Tuhinjska dolina sestavljajo člani, ki povečini prihajajo iz Tuhinjske doline, ali pa so na kak drug način povezani s to prelepo dolino, po besedah Ivana Hribarja, predsednika Turističnega društva Tuhinjska dolina, pa se za godbeniški naraščaj ne gre bati, saj že potekajo pogovori o sodelovanju med OŠ Šmartno v Tuhinju in Glasbeno šolo Kamnik, ki bo v Tuhinjski dolini odprla oddelek glasbene šole, kjer bo posebna skrb namenjena tudi vzgoji in izobraževanju novih glasbenikov.

 

Fotogalerija Velikonočnega sejma pri Termah Snovik 2017