Naslovnica / KULTURA / Zmagovalca literarnega natečaja Term Snovik sta postala Marta Merkač in Arne Susman

Zmagovalca literarnega natečaja Term Snovik sta postala Marta Merkač in Arne Susman

Terme Snovik so slovenski kulturni praznik obeležile s prireditvijo, posvečeno poeziji in razglasitvi zmagovalcev 11. literarnega natečaja, na katerega so literati poslali 64 pesmi.

»Slovenci smo lahko ponosi na to, da nas obdaja tako lepa narava. Pogosto nas na to spomnijo tuji gosti«, so besede direktorice Term Snovik, Petre Zlatoper, ki je v pozdravila obiskovalce.

Večer je bil posvečen literarnim ustvarjalcem, ki so svoja dela poslali na razpis za najboljšo pesem na temo »Narava«. Naslov natečaja je bil izbran skladno z ekološko vizijo podjetja, s katero si Terme Snovik prizadevajo ohranjati okolje in sobivati z naravo.

Med štiriinšesdesetimi prispelimi pesmimi, ki jih je na natečaj poslalo 26 odraslih in 38 otrok, sta bili izbrani za najboljšo v kategoriji odraslih pesem Lekarna v Zelenem, ki jo je napisala Marta Merkač, v kategoriji otroških pa pesem Reset, ki jo je napisal Arne Susman.

Večer umetniške besede v prijetnem ambientu ob spremljavi glasbe, se je razvil v prijetno druženje, ki se je nadaljevalo v duhu medsebojnega klepeta nastopajočih in obiskovalcev.

Ajda Pavčič, Terme Snovik