Naslovnica / ŠPORT / Zmagovalci namiznoteniških posameznih lig

Zmagovalci namiznoteniških posameznih lig

Tekmovanje v dveh članskih posameznih namiznoteniških ligah, Elitni in Prvi, v katerih je nastopilo po 20 igralk in igralcev je zaključeno s spektakularnima končnicama v nedeljo, 9.1. in v sredo, 12.1.2022. Igralo se je v OŠ Marije Vere, ki je osrednji hram namiznega tenisa v občini Kamnik, od 1.11.2021 naprej. Zmagovalca sta postala: Matjaž Mikuš v Elitni ter Peter Pančur v Prvi ligi.

Dramatična končnica Elitne lige v kateri je nastopilo 8 najboljših po rednem delu tekmovanja je odigrana v nedeljo, 9.1. V četrtfinalu smo bili priča največjem presenečenju, porazu občinskega prvaka Mateja Habjaniča proti veteranu Željku Đuriću, ki potem v polfinalu proti Matjažu Mikušu ni imel nobenih možnosti, da bi osvojil vsaj častni niz. Več kot zasluženo se je v polfinale uvrstil tudi Tomaž Zelič, ki skozi celotno sezono 2021/2022 kaže konstanten in viden napredek v znanju. Žal v dvoboju za preboj v finale proti nepredvidljivemu Marku Osolniku svojega znanja ni uspel vnovčiti. Na koncu je Mikuš brez večjih težav strl odpor Osolnika in je zasluženo postal zmagovalec Elitne namiznoteniške lige Kamnik 2021. Po finalnem dvoboju nam je povedal sledeče: »Čutim napredek in čutim da sem telesno in psihično vse bolj pripravljen. Za ves napredek se zahvaljujem svojem trenerju Borisu Hribarju. Vse kar znam o namiznem tenisu me je naučil Boris. Seveda brez izvrstnih sparing partnerjev v NTK Kamnik ta napredek ne bi bil izvedljiv. Zato se lepo zahvaljujem tudi vsem igralcem s katerimi redno treniram.«

Končni vrstni red Elitne lige je:

  1. Matjaž Mikuš
  2. Marko Osolnik
  3. Željko Đurić
  4. Tomaž Zelič

Na enak način, s tekmovanjem najboljših 8 igralcev je odigrana končnica Prve članske posamezne lige, v sredo 12.1. Odlične predstave tuhinjskega dvojca Pančur, Volkar ter presenetljive poteze bakovniškega »penholderaša« Bojana Jegliča in standardno kvalitetne partije Keržiča so zaznamovale to prestižno končnico. Doseženi vrstni red je bil nekako pričakovan in brez presenečenja.

Končni vrstni red Prve lige je:

  1. Peter Pančur
  2. Dušan Volkar
  3. Roman Keržič
  4. Bojan Jeglič

Zmagovalec, Peter Pančur je izjavil sledeče:

»Tekmovanje je bilo izenačeno in kvalitetno. Dejstvo, da sem levičar in da sem razvil specifičen forhend spin udarec dela največ težav mojimi nasprotniki in mi prinaša točke. Treniram v ŠD Tuhinj v Lazah v Tuhinju. Imamo lepo skupino igralcev. Odlično nas vodi Franc Drolc. Po jesenskem delu Ljubljanske lige smo na 4. mestu, kar je odličen rezultat za nas. Nabrali smo veliko izkušenj in znanja tako, da smo v naši občini izenačeni in konkurenčni s prijatelji iz ŠD Šmarca in iz NTK Kamnik.«

Za brezhibno izvedbo tekmovanj v ligah in v končnicah so poskrbeli marljivi športni delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik. Za dolgoletno prizadevnost in za podporo delovanju NTK Kamnik so se s spominsko kolajno zahvalili odličnem igralcu, Mičotu Božiću, ki se kljub selitvi iz Kamnika v Krško še vedno udeležuje vseh kamniških namiznoteniških dogajanj.

Zapisala: Darinka Ž.