Naslovnica / Črna kronika / Zoprna nezgoda kamniškega posebneža

Zoprna nezgoda kamniškega posebneža

Reševalci in gasilci so popoldne z merilne letve za merjenje rečnega vodostaja reke Kamniške Bistrice sneli 53-letnega občana, ki se je, še vedno dodobra praznično razpoložen, nerodno zvrnil prek kamnitega obrežja v strugo.

Danes popoldne, okoli 16:20, so bile kamniške urgentne službe obveščene, da njihovo pomoč nemudoma potrebuje občan, ki je pri postaji za merjenje rečnega vodostaja Kamniške Bistrice padel v strugo reke.

K sreči omenjeni občan, ki je bržkone nekoliko podaljšal novoletno praznovanje, ni padel oz. zgrmel naravnost v globoko strugo, ampak se je pri padcu s kamnitega rečnega obrežja zataknil na merilni letvi, na kateri je obvisel z glavo navzdol.

Iz nezavidljivega položaja so ga rešili reševalci NMP Kamnik in gasilci PGD Kamnik, ki so ga s kar nekaj truda sneli z letve, žal pa se je 53-letnik pri padcu tudi poškodoval, saj je bil precej potolčen po glavi in obrazu, s katerim je udaril v merilno letev oz. kamnito obrečno škarpo.

Poškodovanca so reševalci NMP Kamnik na kraju najprej oskrbeli, nato pa ga z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, medtem ko so policisti so svojega »starega znanca«, ki so ga pobrali že marsikje v našem prelepem mestu, zgolj še enkrat popisali.

 

Glede na to, da bo ponesrečeni občan v tem tednu praznoval tudi rojstni dan, mu želimo čim hitrejše okrevanje in vrnitev v Kamnik, občanke in občane pa obenem naprošamo, naj pazijo na njegovo pijačo oz. shranijo do naslednjega praznovanja.