Naslovnica / NOVICE / Župan Marjan Šarec je uspešno prestal poseg in dobro okreva

Župan Marjan Šarec je uspešno prestal poseg in dobro okreva

Že včeraj smo na naših straneh objavili novico, da je bil kamniški župan Marjan Šarec urgentno prepeljan v bolnišnico, kjer je še vedno na zdravljenju. Po razpoložljivih podatkih je že včeraj uspešno prestal nujni medicinski poseg. Vzrok zdravstvenih težav, pa ni srce, kot je kazalo sprva, ampak so jo našemu županu nekoliko zagodla pljuča.

Spričo številnih vprašanj in ugibanj glede zdravstvenega stanja našega župana, je Občina Kamnik danes na svoji spletni strani objavila tudi uradno obvestilo, v katerem je zapisano:

“Glede na to, da so se pojavila razna vprašanja glede zdravstvenega stanja župana Občine Kamnik Marjana Šarca vam sporočamo, da je župan včeraj uspešno opravil torakalno drenažo in se po njej dobro počuti.

Župana Marjana Šarca so včeraj iz kamniške nujne medicinske pomoči z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski Klinični center, kjer je opravil potrebne preiskave. Po začetnem sumu bolezni srca, so zdravniki po pridobljenih izvidih ugotovili, da ima župan zrak v prsnem košu (spontani pnevmotoraks – sesedanje pljuč, ki jih stiska zrak med njimi in steno prsnega koša). V večernih urah so mu vstavili torakalno drenažo, ki izsesava zrak iz prsnega koša in jo bo imel vstavljeno dokler se stanje ne izboljša.

Župan se vsem občankam in občanom zahvaljuje za dobre želje in besede spodbude.”

Zaradi zdravstvenih težav, ki niso povsem nedolžne narave, bo župan Marjan Šarec zagotovo še nekaj dni v bolnišnici, vendar je v dobrih rokah, zato se nadejamo njegovega čim hitrejšega okrevanja.

Po informacijah, ki smo jih uspeli dobiti iz različnih virov, pa se naš župan, ki ima srce še vedno na pravem mestu, kljub zdravstvenim težavam, ne da, ampak se drži preklemansko dobro ter se, vsemu navkljub, tudi že pošali, se pa vsem zahvaljuje za besede spodude in želje po skorajšnji ozdravitvi.

Upamo, da župan čim prej zadiha s polnimi pljuči ter da ga bomo lahko že kmalu ponovno pozdravili v naši sredini.