Naslovnica / NOVICE / Župan Slapar je za podžupana imenoval Uroša Pirca

Župan Slapar je za podžupana imenoval Uroša Pirca

Župan Matej Slapar je na današnjem srečanju z mediji predstavil tudi (prvega?) novega podžupana Uroša Pirca, ki naj bi, po navedbah Občine Kamnik, funkcijo opravljal nepoklicno.

Po dolgotrajnih ugibanjih, od volitev je namreč minilo že kar nekaj časa, kdaj in koga bo kamniški župan Matej Slapar imenoval za podžupana oz. podžupane, je župan danes javnost seznanil, da je za novega podžupana imenoval Uroša Pirca, ki je na volitvah kandidiral na njegovi listi. Po navedbah Občine Kamnik bo Uroš Pirc podžupansko funkcijo opravljal nepoklicno, za kar pa mu, skladno z Zakonom o lokalni samoupravi, pripada plačilo največ v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno. Višino plačila določi župan, in sicer ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil.

V predstavitvi novega kamniškega podžupana so na Občini Kamnik zapisali:

Podžupan Uroš Pirc

Uroš Pirc se je rodil 8. decembra 1981, v Ljubljani. Otroštvo in mladost je preživljal v rodnem kraju Šmartno v Tuhinju, kjer je s svojim odnosom do stavbne dediščine obnovil 300 let staro hišo v centru Šmartna. Je poročen in oče treh otrok.

Osnovno šolo je začel v Šmartnem v Tuhinju, nadaljeval v Kamniku in bil zadnja generacija, ki je predmetno stopnjo osnovne šole nadaljevala v Kamniku, že naslednje leto pa se je odprla Osnovna šola Šmartno v Tuhinju. Srednjo šolo je obiskoval v Domžalah, kjer si je pridobil poklicno izobrazbo. Kot večina njegovih sovrstnikov, se je že v rani mladosti vključil v Prostovoljno gasilsko društvo Šmartno v Tuhinju, kjer je opravil več specialnih tečajev s področja gasilstva. S polnoletnostjo se je vključil v Lovsko družino Tuhinj, kjer je opravil tudi lovski izpit.

Že kot najstnik je preko študentskega servisa opravljal delo v različnih kamniških podjetjih. Prvo zaposlitev si je našel v podjetju za prodajo in servisiranje vozil, kasneje se je zaposlil v domačem podjetju. Svojo podjetnost, inovativnost in vztrajnost uresničuje v lastnem podjetju, ki ga je odprl leta 2011, ukvarja pa se s transportom in logistiko po Sloveniji in tujini. V koronskem času je razvil svojo spletno aplikacijo I-trophy. Gre za prvo in edino aplikacijo na svetu, ki se osredotoča na ocenjevanje lovskih trofej po mednarodnih standardih.

Prosti čas najraje preživlja z družino, s svojimi tremi otroki mu nikoli ni dolgčas. Zelo rad se poda v naravo, kjer zbistri misli in kuje nove načrte.

V letu 2022 je ob spodbudi župana Mateja Slaparja kandidiral na njegovi listi. V svojem okolišu je dobil večinsko podporo in bil izvoljen za občinskega svetnika za mandatno obdobje 2022 – 2026. To vlogo je začel odgovorno in predano, kar je prepoznal tudi župan Matej Slapar.

Vir in fotografija: Občina Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve