Naslovnica / NOVICE / Župan sprejel Kamničanko, biatlonko Andrejo Mali ob zaključku tekmovalne športne kariere

Župan sprejel Kamničanko, biatlonko Andrejo Mali ob zaključku tekmovalne športne kariere

Župan Marjan Šarec je opoldan v poročni dvorani občinske stavbe sprejel Kamničanko, biatlonko Andrejo Mali in ji iskreno čestital za vrhunske dosežke ob zaključku tekmovalne športne kariere. 

Andreja Mali je na olimpijskih igrah leta 2002 nastopila v smučarskem teku in biatlonu, bila je sedma v sprintu, biatlonski vrhunec pa je doživela leta 2012, ko je z mešano štafeto zasedla drugo mesto na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu. V svoji bogati in dolgi karieri je velikokrat osvojila točke svetovnega pokala in pripomogla predvsem k visokim uvrstitvam mešane štafete. Andreja je svojo zadnjo tekmo odtekla na domači Pokljuki in s tem sklenila svojo uspešno tekmovalno pot. Po njej je presedlala med trenerje in sedaj skrbi za dekliško mladinsko vrsto.

Župan Marjan Šarec je Andreji ob zaključku uspešne tekmovalne kariere, ki je plod odrekanj in hudih naporov, podaril majoliko ter ji v nadaljevanju nove športne poti zaželel vse dobro. Obenem pa se ji je zahvalil za to, da je vedno in povsod ponosno predstavljala občino Kamnik.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik