Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Županski kandidat stranke LMŠ je Igor Žavbi

Županski kandidat stranke LMŠ je Igor Žavbi

Igor Žavbi, podžupan, ki ima od odhoda nekdanjega župana tudi županska pooblastila, se bo kot županski kandidat stranke LMŠ potegoval, da na mestu župana ostane tudi prihodnja štiri leta.

Na novinarski konferenci, ki je včeraj potekala v upravni stavbi nekdanjega Stola, je stranka LMŠ, ki je v tem mandatu s 14 svetnicami in svetniki domala povsem obvladovala kamniški Občinski svet, ,  predstavila svojo svetniško listo in županskega kandidata Igorja Žavbija.

Tekom predstavitve, katere dobršni del je minil v naštevanju dosežkov LMŠ-ja, kamniške lokalne stranke, ki ji je uspel preboj v državno politiko, se je, v spremstvu dobršnega dela kandidatk in kandidatov, ki se bodo potegovali za svetniške položaje, je županski kandidat in podpredsednik stranke LMŠ Igor Žavbi naštel nekaj izmed uspešno izpeljanih občinskih projektov.

Med drugim je omenil kohezijske projekte, obnovo mestnega jedra in Starega gradu, uvedbo brezplačnih obrokov za socialno ogrožene, odprtje Dnevnega centra za gibalno ovirane, izgradnjo pločnikov skozi Tesnice ter med Lazami in Zg. Tuhinjem, kot prioritetno nalogo pa navedel izgradnjo nove OŠ Frana Albrehta, za katero na bi, po njegovih besedah, že v tem mesecu pridobili gradbeno dovoljenje.

Omenil je tudi več kot 400 kilometrov občinskih cest, ki so v zelo slabem stanju, povečini zaradi tega, ker niso bile grajene po današnjih standardih in za današnji promet, zato bo, po njegovem mnenju potreben aktiven pristop k reševanju cestne problematike, pri tem pa kot zgledne primere navedel nekatere primere obnove državnih cest v občini Kamnik, kot župan pa namerava nadaljevati tudi z izgradnjo pešpoti in kolesarskih stez.

 

Med programskimi usmeritvami je Igor Žavbi navedel tudi urejanje prostorske problematike na območju nekdanjega KIK-a, kjer naj bi, po njegovih besedah, še ne bilo vse zamujeno. Kot župan si namerava prizadevati tudi za ustanovitev Regijskega parka Kamniško-Savinjske Alpe ter izkoriščanju drugih možnosti na področju razvoja turizma.

Stranka LMŠ je kandidaturo Igorja Žavbija in svetniške liste, ki jo v veliki meri sestavljajo sedanji LMŠ-jevi svetniki in svetnice, uradno vložila že pred dvema dnevoma.