Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Županski kandidat Tone Smolnikar: Nadaljujmo skupaj!

Županski kandidat Tone Smolnikar: Nadaljujmo skupaj!

Spoštovane volivke in volivci občine Kamnik!       

Več kot enomesečna volilna kampanja se končuje. Sam sodim, da je bila v večini korektna, zanimiva, kljub temu, da so bili nekaterim  » umetnikom« najbolj všeč moji plakati. Kljub temu, da ne potrebujem  očal, so mi jih  narisali, mojo urejeno sivo brado so povečali in s črno barvo in ustvarili  tisto izpred nekaj let. No, mladenič je v Šmarci že v avto naložil mojo sliko . Policistu je dejal, da bo iz A-panoja doma naredil mizico .. Bravo mizarji!

Sicer pa smo tudi mi kandidati za župana pravi umetniki. Kaj vse smo povedali volivcem, kaj vse smo napisali, da bi prepričali, koga voliti v nedeljo. Obljube  letijo vsepovsod, na srečanjih po krajevnih skupnostih, v javnih ustanovah, v gostilnah ali pa ob volilnih golažih, kuhanih klobasah in vinu.

V tokratni peti volilni kampanji za župana sem se odločil ,  da smo namesto golaža 1.000 eur. darovali na dobrodelnem koncertu Karitasa v Stranjah. Zavedamo se, da bo mladim še kako koristil, po volitvah pa bomo  preostanek denarja namenili za dober namen.   Prav tem in tudi drugim Kamničanom s posebnimi potrebami sem v času županovanja namenjal veliko pozornost. Mnogi še danes omenjajo tri odmevne  dobrodelne »županove plese«,  kjer smo zbrali po več kot 10.000 eur. in jih namenili najbolj potrebnim.

Volivci bodo odločili, kdo od nas sedmih jih je najbolj prepričal. Ali obljube, ki se jih je nabralo za več kot 10 proračunskih let, ali mladost, ali izkušnje, morda pa trenutni preblisk na volišču….

Sam stavim na njihovo modrost, da so v tem trenutku izkušnje najbolj pomembne. Proračun za leto je treba sprejeti v treh mesecih. Sam sem jih v mojih letih županovanja izdelal že 16. Nekateri bi seveda radi pozabili zgodovino, a zgodovina vendarle oblikuje sedanjost in je osnova za prihodnost. Zgodovina so tudi že pripravljeni, neuresničeni  projekti. Sem sodi zagotovo  osnovna šola Frana Albrehta. V mojih predvolilnih aktivnostih neprestano na prvo mesto postavljam ta projekt. Mnogi najbrž  ne vedo,  da smo sredi oktobra 2010 vložili na Upravno enoto vlogo za gradbeno dovoljenje. Novo vodstvo je z novimi statiki ugotovilo, da je OŠ Toma Brejca v slabšem stanju. Sledila je sprememba OPPNja, spreminjanje projektov in povečevanje stroškov/prek 1 mio eur/, ko naj bi končno po 8 letih  prišli do gradbenega dovoljenja. A takrat je bilo na Skladu za šole 5 mio. 130.000 eur, proračunskega prenosa v 2011 pa 1,5 mio. evrov. Danes je položaj drugačen: na Skladu je 1.461.000, Občina je zadolžena za 2.563.000 evrov.

Sem optimist, da bomo čimprej začeli z gradnjo, a izkušnje govorijo, da bo jesen kmalu tu, ko bo treba zagristi tudi v velike kredite…

Ob tem je pomembno, da se  čim več kandidatov za občinski svet uvrsti v ta organ, saj je potrebno oblikovati koalicijo na posameznih projektih. Čeprav vsi obljubljamo iste projekte, je potrebna večina za njihovo izpeljavo. Povezovali se bomo z vsemi, ki jim ni vseeno, kako se bo Kamnik razvijal naprej, zagovarjali pa bomo usmeritev po enakomernem razvoju celotne občine. To ni samo mesto, oddaljeni kraji morajo prav tako dobiti priložnosti za njihovo napredovanje.

Kot prvi sem v tej volilni kampanji izpostavil, da  bomo skušali  uveljaviti t.i. participativni proračun, kjer pridejo v veljavo tudi  vloge krajevnih skupnosti pri hitrejši realizaciji njihovih projektov.

Konec koncev, ob vseh željah in obljubah, ki so ta mesec privrele na dan,  bo veliko pozabljenih. Prepričan sem, da bomo z mojimi izkušnjami šestnajstih let našli dovolj modrosti, se z drugimi svetnicami in svetniki našli na stičišču poti in določili skupne prioritete.

ČIMPREJ!  V DOBRO KAMNIKA IN KAMNIČANOV!

NE POTREBUJEM UVAJALNIH MESECEV  V ŽUPANSKI PISARNI!

ZAPOSLENIM NA OBČINI JE TREBA TAKOJ DATI NAVODILA IN NALOGE!  MORDA SO SE V ZADNJIH DVEH LETIH NEKOLIKO ODPOČILI…

PRI URESNIČEVANJU PROJEKTOV IN  ZAGOTAVLJANJU BOLJŠIH ŽIVLJENJSKIH IN OKOLJSKIH POGOJEV BODO IMELI OB ENAKIH POGOJIH PREDNOST DOMAČI OBRTNIKI IN PODJETNIKI…

Zato je še kako pomemben moj slogan NADALJUJMO SKUPAJ!

Tone Smolnikar

 

Naročnik objave: Lista Toneta Smolnikarja