Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Župansko kandidaturo je uradno najavil tudi Matej Slapar

Župansko kandidaturo je uradno najavil tudi Matej Slapar

Matej Slapar, podžupan Občine Kamnik, je danes na prepišnem, vendar sončnem Starem gradu, tudi uradno naznanil svojo župansko kandidaturo.

Da se bo Matej Slapar, kamniški podžupan in obenem tudi eden izmed najbolj zagnanih članov ŠKD Mekinje in Podjetniškega kluba Kamnik podal v boj za mesto župana Občine Kamnik, že dolgo ni več skrivnost.

Je pa njegova kandidatura od danes naprej tudi povsem uradna, saj je Matej Slapar, v spremstvu prijateljev, podpornikov in tudi poslanca Državnega zbora ter predsednika stranke NSi Mateja Tonina, svojo kandidaturo na Starem gradu uradno naznanil javnosti in predstavnikom medijev.

Za mesto župana se bo Matej Slapar, pod sloganom: “Zagnano naprej!”, potegoval s podporo svoje stranke NSi, kot je dejal ob uradni razglasitvi kandidature, pa se za podporo pogovarja tudi s še nekaterimi drugimi kamniškimi strankami.

Da gre za resnega kandidata z razmeroma močno podporo je moč sklepati tudi po tem, da je bilo med njegovimi podporniki opaziti tudi kar nekaj najpomembnejših kamniških podjetnikov, ne gre pa zanemariti tudi dejstva, da ima stranka NSi, katere član je tudi Matej Slapar, zelo zvesto volilno bazo, kar Mateju Slaparju, še posebej ob močni podpori svojega svaka, predsednika NSi Mateja Tonina, daje precejšnje možnosti, da se uvrsti vsaj v morebitni drugi krog županskih volitev.

Ne glede na politiko, pa v precejšen prid Mateju Slaparju govorijo tudi številne pohvale, ki so bile na njegov račun izrečene tekom njegovega podžupanskega mandata. Le-te so namreč prihajale tudi iz vrst, ki jim Slaparjeva politična opcija ni najbližje, kar pa po svoje zgovorno kaže, da so bili njegovo delo, prizadevnost in trud prepoznavni in opaženi tudi širše, ne le v njegovih strankarskih in prijateljskih vrstah.

Kot smo omenili že pred dnevi, se bo Matej Slapar za položaj župana in glasove volivcev potegoval skupaj z neodvisnim kandidatom Sandijem Uršičem, ki je svojo župansko kandidaturo, kot prvi, vložil že pred dnevi, bržkone pa je le še vprašanje dni, da bodo svoje uradne županske kandidature tudi uradno napovedali in vložili še Dušan Papež (LDP), Igor Žavbi (LMŠ in Matjaž Zorman (SDS), morebiti pa še kak kandidat oz. kandidatka, ki se bo pojavil/a v zadnjem hipu.