Naslovnica / NOVICE / Zveličar je na novo pribit in pobarvan, mesto je znova varno

Zveličar je na novo pribit in pobarvan, mesto je znova varno

Razpelo na Žalah, ki je bilo pred časom odpeljano na obnovo, kar je po mnenju nekaterih bogaboječih meščanov nad mesto nemudoma priklicalo neurje s točo, prenovljeno in bleščeče znova stoji na svojem mestu.

Pred časom smo poročali, da je bilo s kamniških Žal odstranjeno in odpeljano razpelo s Kristusom, kar so nekateri pripisovali zaroti starih sil, dogodku pa spričo tega pripisali tudi neurje s točo, ki je kmalu zatem prizadejalo ožjo okolico našega mesta.

Zato z veseljem sporočamo, da znamenje s prenovljenim Odrešenikom na sijoče novemu, modernemu in udobnejšem razpelu, ki bo bržčas vsaj nekaj prihodnjih desetletij uspelo kljubovati zobu časa, od danes znova na svojem mestu.

 

Razpelo je trenutno še obdano z delovnim odrom, saj je streho nad razpelom, ki so ga povsem obnovljenega danes znova postavili, potrebno obleči še v bakreno pločevino, že jutri pa bo odstranjen tudi začasni delovni oder in žalsko razpelo bo zasijalo v vsem svojem sijaju, mesto pa bo bržkone z božjo pomočjo znova varno pred vremenskimi in drugimi ujmami.