Naslovnica / Napovedi in obvestila / 10. dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami

10. dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami

V soboto, 9. februarja 2019, od 19. ure dalje, bo v šolski telovadnici CIRIUSA Kamnik potekal že 10., tradicionalni dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami, z naslovom Uresničimo sanje. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenija Boruta Pahorja.

Tokratni dobrodelni koncert  bo namenjen kar 18-im mladostnikom s posebnimi potrebami. Šolajo se v CIRIUSU Kamnik (Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje). Vključeni so v program PRP (Post rehabilitacijski practikum).

Program je namenjen dijakom s posebnimi potrebami, ki zaradi narave bolezni, poškodbe ali drugih razlogov, ne morejo biti uspešni v rednih srednješolskih programih. V osnovi ni časovno omejen, vendar napredek pri posamezniku in njihovih dosežkih spremlja tim strokovnih delavcev. Je pa program seveda prilagojen za vsakega dijaka posebej. V njem se razvijajo socialne veščine za čimbolj samostojno in neodvisno življenje posameznika. Vsak posameznik obiskuje tiste predmete, ki jih izbere. Poudarek je na vsebinah, ki imajo zlasti praktični pomen in uporabno vrednost v vsakdanjem življenju (spoznavanje naravnega in družbenega okolja, likovna, glasbena in športna vzgoja)…

Otroci in mladi v sklopu programa razvijajo tudi ročne spretnosti. Rezultat dela so izdelki, ki jih otroci ustvarjajo (obdelava papirja, tkanin in izdelki iz različnih vrvic, barvanje stekla, izdelava slik in mozaikov, izdelava vitraža in obdelava stekla v tiffany tehniki, obdelava in oblikovanje gline in njej podobnih materialov, ročna in strojna obdelava lesa ter kovin in drugo). Izdelovanje izdelkov poteka pod nadzorom delovnega inštruktorja ter likovnega pedagoga.

V pomoč pa je tudi spremljevalec. Gre torej za celostni razvoj otroka s posebnimi potrebami. Gre za aktivno preživljanje prostega časa, pridobivanje socialnih veščin (tabori, ekskurzije), skupinsko delo (treningi komunikacije), projektne oblike dela (kino predstave, video delavnice, računalniške animacije, internet), obiskovanje kulturnih prireditev, muzejev, galerij.

Pomemben del programa so tudi zdravstvene, rehabilitacijske in terapevtske obravnave, ki so v pristojnosti zdravstvene službe in so zapisane v individualnih načrtih (zdravstvena oskrba, fizioterapija, delovna terapija, logopedija, psihološke obravnave.

Nastopili bodo:

 • Elda Viler,
 • Ivan Hudnik,
 • Skupina Mladi Gamsi,
 • Majda Petan,
 • Uroš in Tjaša,
 • Skupina Zaka pa ne,
 • Skupina Flirrt,
 • Natalija Verboten,
 • Dejan Vunjak,
 • Skupina Skater,
 • Glasbena skupina Imperij,
 • Mengeška godba veteranov,
 • Nace Junkar,
 • Klapa Skala,
 • Sam’s Fever,
 • Boris Kopitar,
 • Skupine The Eccentrics z Anjo Pustak lajovic

Naš dobrodelni koncert bo tako kot vsako leto povezoval Konrad Kondi Pižorn.

Želimo si, da bi dobrodelni koncert obiskalo čim več ljudi, saj bomo le tako lahko mladim s posebnimi potrebami uresničili sanje in jim vsaj malo polepšali njihov vsakdan.

POMAGAJMO SKUPAJ!

PROŠNJA ZA DONATORSKA SREDSTVA

Spoštovani!

Najprej vas prav lepo pozdravljam in se vam opravičujem, ker tratim vaš čas, saj verjamem, da takšnih in podobnih prošenj prejmete veliko. Neizmerno pa bomo veseli, če nam boste lahko kako pomagali.

Sem Simon Zorman iz Šmarce in v soboto, 9. februarja 2019 organiziram že 10.tradicionalni dobrodelni koncert za otroke s posebnimi potrebami, z naslovom Uresničimo sanje.  Potekal bo pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije Borutom Pahorjem.Tokratni dobrodelni koncert bo namenjen otrokom, ki so po poškodbi glave, hrbtenice in se posledično tudi težje učijo, imajo cerebralno paralizo težje stopnje in so predvsem s sposebnimi potrebami.To so otroci in mladi, ki žal ne morejo skrbeti sami zase. Šolajo se v CIRIUSU Kamnik (Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje). Vključeni so v program PRP (Post rehabilitacijski practikum). To je posebni program vzgoje in izobraževanja za otroke in mladistnike s posebnimi potrebami. Namnjen je tistim gibalno oviranim mladostnikom, ki se ne morejo šolati v obtoječih srednješolskih programih.Ti otroci v tem programu pridobivajo znanja na tistih področjih, ki jih veselijo in se učijo tistih socialnih veščin, ki jih zmorejo. Torej v tem prilagojenim programu dijaki pridobivajo delavne in socialne izkušnje.

Tokratni, 10. dobrodelni koncert bo prvič namenjen kar 18-im mladostnikom.

Zdaj pa dovolite, da vam razložim, kako se je vse skupaj začelo in zakaj pri dobrodelnih koncertih, ki jih organiziram, sploh gre.Vse skupaj se je začelo pred enajstimi  leti, v Krajevnem domu Šmarca. Potekal je dobrodelni koncert, ki so ga drugi organizirali in je bil namenjen mojemu sinu Anžetu, ki ima cerebralno paralizo. Zbirala so se sredstva za nakup dvigala in prilagojenega kombija. Takrat sem se odločil, da bom vsa leta, dokler mi bo zdravje dopuščalo, pomagal drugim, predvsem pa družinam z otroki v socialni stiski in pa otrokom s posebnimi potrebami. Tako bo letos potekal že 10. tradicionalni dobrodelni koncert. Pri vseh teh koncertih mi je bil vedno v veliko pomoč Konrad Kondi Pižorn, ki je na zabaven in sproščen način povezoval program. Tako bo tudi na letošnjem koncertu in tega se že vsi nadvse veselimo. Pred tremi leti pa so mi v pomoč stopili tudi moji varovanci, člani glasbene skupine The Eccentrics. V septembru 2017 pa se nam je pridružila še pevka Anja Pustak Lajovic. Pridružila se je glasbeni skupini in pa pri organizaciji 9. dobrodelnega koncerta kot soorganizator. Zdaj pa prav tako kot soorganizator pomaga tudi pri pripravah za naš 10. jubilejni dobrodelni koncert.

Ker sam, kot glavni organizator koncertov, niti ne Anja, kot soorganizator niti ne skupina, žal nimamo finančnih sredstev, da bi lahko pomagali družinam, smo se odločili, da jim pomagamo z vsakoletno organizacijo dobrodelnih koncertov in jim vsaj malo omogočimo njihov boljši vsak danj.

Po izkušnjah vem, da koncert ne doprinese dovolj sredstev, se obračam na vas, če lahko kako pomagate tem otrokom uresničiti sanje.

Transakcijski račun so nam posodili Zavod CIRIUS Kamnik, kamor se bodo stekala donatorska sredstva za teh 18 mladostnikov s posebnimi potrebami. V ta namen je odprt poseben sklic. Naj pa povem, da mi z institucijo nimamo nikakršnega sodelovanja, saj delamo povsem samostojno. Brez mojega podpisa Zavod CIRIUS Kamnik donatorskih sredstev ne sme uporabiti. Posodili so nam samo transakcijski račun in sklic.Naš namen je, da bi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami lahko naredili nekaj lepega, nepozabnega. Najsrečnejši smo takrat, ko otrokom lahko narišemo nasmeh na obraz.

Žal pa brez sredstev večkrat ne gre tako, kot si želimo. Stroški za nekaj dnevni izlet, za otroke s posebnimi potrebami so res veliki. Zakaj? Naj razložim. Vsak otrok, ki je na invalidskem vozičku, mora za tak izlet imeti tudi svojega spremljevalca. Hodeči mladostniki pa imata po dva enega spremljevalca. Poleg spremstev, za vsakega otroka posebej, se tukaj štejejo tudi vsi pripomočki in prilagoditve, ki so za vsakega otroka drugačne. Zato so stroški še toliko višji. Prav tako mora biti zagotovljeno zadosti zdravstvenega osebja.

V vseh teh letih sem si prizadeval, da so otroci odšli na različne tabore in tako spoznavali naravo. Vsako leto sem jih ob koncu njihovih doživetij obiskal. Ne morem vam opisati, kako zelo srečni in hvaležni so mi bili. Njihov nasmeh na obrazu in neprecenljiva sreča sta mi dajala vedno znova in znova ogromno pozitivnih občutkov in veselja, saj sem vedel, da je moj cilj dosežen.

Srčno upamo, da bomo  letos, na 10. dobrodelnem koncertu zbrali dovolj, da bi našim zlatim sončkom lahko vsaj malo polepšal njihova življenja.

Kar je nam zdravim povsem normalno, so za te otroke in mladostnike SANJE. Skušajmo jim skupaj URESNIČITI TE SANJE.

V kolikor lahko pomagate, vam posredujem račun kamor lahko nakažete Vašo pomoč, če se boste za to odločili;

CIRIUS Kamnik
Novi trg 43
1241 Kamnik

Račun; 01100-6030689368

Sklic; 299-14
Namen nakazila; Po namenu 10. dobrodelnega koncerta

Za vse se vam že v naprej najlepše zahvaljujem in HVALA za vaš čas.

V kolikor vas zanima še kakšna informacija, ali da sem napisal kaj nerazumljivo, me lahko kontaktirate na telefon ; 070-477-702 ali na meil ; simon30ster@gmail.com

Glavni organizator: SIMON ZORMAN

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve