Naslovnica / NOVICE / 120 let Društva skupne pomoči Tunjice

120 let Društva skupne pomoči Tunjice

V soboto, 22. julija, je Društvo skupne pomoči Tunjice praznovalo 120. obletnico ustanovitve. Društvo, ki je bilo ustanovljeno z namenom pomagati krajanom v primeru požara oz. drugih naravnih nesreč, po 120. letih še vedno aktivno deluje in z nesebično pomočjo sovaščanov pomaga članom, ki jih prizadenejo tovrstne nesreče.

Praznovanje visoke obletnice se je pričelo s slavnostnim sprevodom članov upravnega odbora društva, narodnih noš, nastopajočih, organizatorjev, prostovoljcev in slavnostnih govorcev, ki so jih ob instrumentalni spremljavi Godbe Stranje do igrišča pod podružnično šolo v Tunjicah pospremili konjeniki Petrovega hleva.

Sledil je krajši kulturni program, ki ga je naznanil pok možnarja, s himno pa so ga slovesno pričele pevke Ženskega komornega zbora Vox Annae. Uvodne besede je zbranim nato namenil predsednik društva Justin Klanšek, ki je v govoru poudaril predvsem pomen medsebojne pomoči in sodelovanja krajanov ne le v nesrečah, temveč tudi pri prijetnejših opravilih in krajevnih dogodkih, ki pripomorejo k tesnejšemu sodelovanju, zaupanju in trdnejših odnosih, ti pa poskrbijo, da v primeru nesreč člani društva še tesneje sodelujejo.

 

Društvo je namreč eno redkih v širši okolici, ki deluje že 120 let, obenem pa preseneča tudi po številu članov – v društvo so vključeni prav vsi prebivalci Krajevne skupnosti Tunjice. Pomembnost društvenega sodelovanja s krajani je nato v preletu zgodovine društva poudarila tudi tajnica in blagajničarka društva Milena Erbežnik Klanšek.

Na prireditvi sta zbrane nagovorila podžupan Občine Kamnik Matej Slapar in poslanec v državnem zboru Republike Slovenije mag. Matej Tonin, ki sta poudarila edinstven pomen društva, ki je s svojim delovanjem lahko zgled marsikomu, ne le posameznikom, temveč tudi različnim institucijam. Zbrane je nagovorila tudi predstavnica Krajevne skupnosti Tunjice Marinka Rajterič, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Tunjice Franc Šimenc pa je predsedniku društva iskreno čestital za častitljivi jubilej.

 

Kulturni program, ki ga je povezoval Anže Slana, so poleg pevk Ženskega komornega zbora Vox Annae popestrile še Mara in ljudske pevke, po končanem uradnem delu pa je sledila veselica z ansamblom Viharnik.

 

Napisala: Barbara Klanšek
Foto: Gašper Plevel

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve