Naslovnica / NOVICE / 13. etnološka prireditev v Snoviku (prvi dan)

13. etnološka prireditev v Snoviku (prvi dan)

Včeraj se je v Snoviku pričela že 13. vsakoletna Etnološka prireditev. Letošnja osrednja tema tokratne prireditve so okusi Tuhinjske doline, raznoliko in zanimivo dogajanje pa se bo v velikem prireditvenem šotoru odvijalo tudi danes.

V soboto, 25. 8., so se pred Termami Snovik že ob 10.00 pričele delavnice za otroke in odrasle, zvečer pa smo si lahko ogledali komedijo Kulturno umetniškega društva Ivana Cankarja.

Kljub slabemu vremenu so se ob 10.00 zjutraj pod šotorom pričele delavnice. Na stojnicah so obiskovalci lahko okušali domači sir ali kupili med in paradižnike.

Ena od stojnic je vabljivo dišala po sivki, saj so bili vsi izdelki v povezavi s sivko. Otroci ali odrasli so se tukaj lahko preizkusili v pletenju sivkinih butaric ali v izdelovanju rož iz papirja.

Delavnice so nudile tudi izdelavo domačih mil z različnimi vonji in oblikami.

Na srečo je dež malo pred 19.30 prenehal, kar je osrečilo obiskovalce in nastopajoče predstave. Komedijo z naslovom Pridi gola na večerjo so odigrali člani Kulturno umetniškega društva Ivana Cankarja iz Šmartna v Tuhinju.

Predstava je bila v dobrodelne namene, saj so s prostovoljnimi prispevki zbrali 600 evrov, katere bodo podarili družini v stiski. Številni obiskovalci so se med predstavo zabavali ter odšli nasmejanih ust.

Besedilo in fotografije: Ivana Pika Schlegl