Naslovnica / Napovedi in obvestila / 13. Etnološka prireditev v Termah Snovik

13. Etnološka prireditev v Termah Snovik

Zadnji avgustovski vikend bo v šotoru na prireditvenem prostoru pri Termah Snovik letos že 13. zaporedoma potekala etnološka prireditev Turističnega društva Tuhinjska dolina. Letošnja etnološka dneva bosta v znamenju okusov Tuhinjske doline.

Dvodnevno dogajanje se bo začelo v soboto, 25. avgusta, kjer bodo od 10. do 13. ure potekale ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle ter tržnica z lokalnimi dobrotami, večerni program pa bo ob 19.30 uri postregel z odlično, smešno, zabavno veselo igro oziroma komedijo Pridi gola na večerjo Dramske skupine Kulturno umetniškega društva Ivana Cankarja iz Šmartna v Tuhinju.

Osrednje dogajanje bo v nedeljo, 26. avgusta 2018, kjer bo od 13. ure dalje potekala tradicionalna etnološka tržnica z lokalnimi in rokodelskimi izdelki, ob 15. uri  se bo začela osrednja prireditev z nastopom Godbe Tuhinjska dolina,  člani Turističnega društva Tuhinjska dolina bodo pripravili bogat kulturno etnološki program s prikazom štirih ljudskih običajev značilnih za Tuhinjsko dolino: ohcet, mlačev žita, smajna – žegnanje in košnja.

Za vsakega od naštetih običajev pa je značilna tudi lokalna kulinarika, okuse Tuhinjske doline bo z opisi in razlagami obogatil tudi priznan slovenski etnolog dr. Janez Bogataj, zato boste obiskovalci ob tej priložnosti lahko izbirali med izredno pestrim naborom tradicionalnih jedi, ki jih bodo pripravile prijazne domačinke, članice Društva podeželskih žena Tuhinjske doline, seveda pa ne bo manjkala tudi ljudska glasba, srečelov in zabava z Francetom in Anito…..pa še nekaj naj prišepnemo na uho…..prodajali bodo »kamelo«.

Vabljeni v prijazno okolje Term Snovik, med vesele domačine, ki se vsako leto znova trudijo, da obiskovalcem prikažejo kulturno dediščino Tuhinjske doline.

Terme Snovik