Naslovnica / ŠPORT / 18. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije

18. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije

V torek, 13. septembra, je na prenovljenem nogometnem igrišču Športnega parka Virtus v Šmarci potekalo 18. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije, ki ga je skupaj s pokrovitelji organiziralo Društvo Dogodek Kamnik pod vodstvom Jožeta Arka in Andreja Laniška. Zbrane je pred pričetkom nogometne tekme pozdravil župan Matej Slapar.

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti poudaril pomen športa ter predstavil tudi investicije Občine Kamnik v dejavnost športa in posodobitev ter ureditev športnih objektov v naši občini. Poudaril je, da bodo tokrat športniki igrali na umetni travi, kot je to obljubil ob lanskoletnem srečanju. Iskreno se je zahvalil organizatorjem tradicionalne prireditve, še posebej Jožetu Arku in njegovi ekipi, udeležencem 18. srečanja športnikov in medijskih osebnosti Slovenije pa še zaželel dobro počutje in čim manj poškodb. Povabil jih je še, da si lepote Kamnika ogledajo tudi ob kakšni drugi priložnosti.

Gostje so se pomerili v nogometu. V ekipi A, ki je nastopala v dresih Lespala, so igrali: biatlonec Andrej Lanišek, predstavnik zavoda za turizem in šport Kamnik Franci Kramar, nogometaš Suad Filekovič, tekač na smučeh Janez Kršinar, nogometaš Simon Zupančič, poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin, nogometaš Darko Karapetrovič, župan Občine Vodice Aco Franc Šuštar, biatlonec Klemen Bauer, smučarska skakalca Jaka Hvala in Ernest Prišlič, v.d. Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec, predsednik Športne zveze Kamnik Robert Prosen in glavni organizator srečanja Jože Arko.

 

V  ekipi B, ki je nastopila v dresih Broline, pa so igrali polkovnik Tomaž Strgar, nogometaš in trener Robert Englaro, nogometaš Ivan Mayewski, nogometaš Nani Matjašič, nogometaš Klinton Bozgo, nogometaš Darko Domadenik, podžupan Občine Kamnik Sandi Uršič, lokostrelec Žiga Ravnikar, nogometaš Gregor Židan, glasbenik Matej Kregar, nogometaš Novica Gavrilovič, športni novinar Tomaž Klemenčič, pokrovitelj športnih srečanj Bruno Krklec.

Tudi letos se je zbralo preko štirideset športnikov in medijskih osebnosti z različnih koncev Slovenije in tudi iz občine Kamnik. V vsem obdobju je bilo na srečanjih veliko pomembnih športnikov, nosilcem medalj z največjih svetovnih tekmovanj. Organizatorji si želijo povabiti spomniti predvsem tekmovalce, ki so v preteklosti navduševali športno javnost.

Namen te tekme je predvsem druženje, zato rezultat na taki tekmi ni pomemben.

 

Srečanje je bilo zanimivo in kvalitetno, kar je zaradi znanja nogometnih reprezentantov, razumljivo. Zmagala je ekipa B z rezultatom 6:3. Za zmagovalce je trikrat zadel Domadenik, dvakrat Gavrilović in enkrat Uršič, za poražence pa po enkrat Fileković, Zupančič in Arko.

Nogometno tekmo je sodil Janeza Burnika. Za napovedovanje in odličen zabavni program pa je poskrbel Franc Pestotnik – Podokničar. Za pogostitev na prizorišču so poskrbeli Branko Bezovšek, Jani Berlec, Božo Pilej in Jože Zupin.

Zapisala: Lea Logar in Jože Arko
Foto: Jože Arko