Naslovnica / NOVICE / 2. dan festivala Kamfest 2017: Umirjeno sproščena glasbena poslastica in plesna veselica swingerskih rock’n’roll dinozavrov

2. dan festivala Kamfest 2017: Umirjeno sproščena glasbena poslastica in plesna veselica swingerskih rock’n’roll dinozavrov

Drugi dan kamniškega poletnega mestnega festivala Kamfest je v Keršmančevem parku postregel z nekoliko umirjeno, vendar odlično glasbeno poslastico ter navdušujočo plesno veselico v Katzenbergu.

Kamfest 2017 je v polnem zamahu. Vreme je, kljub že nekoliko hladnejšim večerom, nadvse prizanesljivo, vzdušje pa se iz dneva v dan le še stopnjuje. Če je bil zelo dobro obiskan že prvi festivalski večer, je včerajšnja sobota na kamfestovska prizorišča privabila še večjo množico obiskovalcev.

Nič nenavadnega, kajti že v popoldanskih urah so Keršmančev park dodobra preplavile mlade družinice, kajti festival je nedvomno prijazen tudi otrokom, še več obiskovalcev pa je na osrednje prizorišče privabil večerni nastop dueta oz. ob tokratnem projektu že tria Silence, ki je s svojimi melanholično umirjenimi skladbami navdal prizorišče s prav posebnim vzdušjem.

Pravzaprav je bilo skorajda škoda, da so z nastopom začeli že ob dvajseti uri, ko je še dan, saj se njihovi napevi nekako bolj podajo v okrilje noči, ampak vseeno Silence s svojim nastopom, ki je v Kamnik privabil obiskovalce od blizu in daleč, zagotovo niso razočarale. No vsaj ne poznavalce in ljubitelje njihove glasbe, ki ji je z radovednostjo prisluhnila tudi presenečena in nekoliko bolj veseliško razpoložena publika.

Umirjeno in predvsem glasbi posvečeno sobotno večerno vzdušje Keršmančevega parka so, s še nekoliko bolj spečifičnimi melodijami, ki so bile bogato pospremljene z videoprojekcijami domačega Matica Sterleta, so zašpilili člani zasedbe Container Doxa, medtem ko se je glavna veselica drugega festivalskega dne oz. večera, če lahko temu tako rečemo, odvijala v novem domu KD Priden možic – dvorcu Katzenberg.

V atriju nekdanje uprave smodnišnice so se namreč zbrali ljubitelji swinga, vse bolj popularnih in oživljenih plesnih ritmov iz začetka prejšnjega stoletja. Bržčas bi si novodobni plesni rock’n’roll dinozavri težko našli primernejši prostor za tovrstno zabavo, kajti dvorec Katzenberg je nenazadnje doživel in preživel tudi čase, ko je bila swing glasba ter z njo povezane divje plesne zabave v polnem razcvetu.

To pa še ni vse, kar nam je nudil pester program drugega festivalskega dne letošnjega Kamfesta, kajti spremljevalni program se je odvijal tudi na gradu Zaprice, kjer so pripravili delavnico Veščine iz prazgodovine in voden ogled razstave o življenju na Veliki planini, ne smemo pa pozabiti niti filmskega večera, ki je bil na sporedu v starodavnem mekinjskem samostanu.

Skratka, za nami je še en prijeten, zabaven in vesel festivalski dan oz. večer, ki se je končal kar prezgodaj, ampak kdor si je ob koncu programa vzel čas in se ob sprehodu domov utegnil za nekaj časa ozreti tudi v nebo, si je lahko, med drugim, ob meteorskem dežju zaželel še več takšnih večerov.

Program Kamfesta v nedeljo, 13. avgusta 2017

  • ob 10. uri v Keršmančevem parku: Knjižnica pod krošnjami
  • ob 17. uri v Keršmančevem parku: Diversity in KUFR sejem
  • ob 18. uri na Otroškem odru: Zavod Vitkar in KDPM: Cirkus na mesec
  • ob 20. uri na Glavnem odru: Jambinai
  • ob 21. uri v Mekinjskem samostanu: Zbogom, Berlin
  • ob 21. uri v Katzenbergu: Kukushai
  • ob 21.30 na Večernem odru: Darla Smoking