Naslovnica / ŠPORT / Uspešno izpeljan 23. Dan vaterpolistov Slovenije

Uspešno izpeljan 23. Dan vaterpolistov Slovenije

Prijetna sončna sobota je v soboto, 17. junija 2016, na kamniški bazen Pod skalo, kjer je potekal 23. Dan vaterpolistov Slovenije, privabila mlade vaterpoliste iz številnih slovenskih klubov in Hrvaške Pule.

23. dan vaterpolistov 17

Tekmovanje moštev v kategoriji do 11 let je potekalo v dopoldanskem času, medtem ko so se vaterpolisti do 13. let v bazen pognali po kosilu.

Zanimive tekme tradicionalnega kamniškega vaterpolskega turnirja si je ogledalo lepo število navijačev, kamniški kadeti pa so se na prijateljski tekmi pomerili tudi s svojimi kolegi iz Pule, medtem ko so se slovenski vaterpolski veterani, ki se pripravljajo za EP  na Reki, pomerili z ekipo Kamnika.

23. dan vaterpolistov 18

Otvoritveno slovesnost in podelitev priznanj, ki jo je povezovala Sabina Romšak, so z nastopom popestrili tudi Godba Stranje in članice Društva kamniških mažoretk Veronika, priznanja in medalje vaterpolistom v kategoriji do 11 let, pa je podelil podžupan Občine Kamnik Matej Slapar.

23. dan vaterpolistov 7

Rezultati U 11

  1. mesto, AVK Triglav
  2. mesto, VK Bonifika
  3. mesto, AVK Branik
  4. mesto, VK Ljubljana
  5. mesto, VK Nova Gorica
  6. mesto, VK nova Gorica 2
  7. mesto, VD Kamnik
  8. mesto, AVK Kokra
  9. mesto, VK Koper
  10. mesto, VK Ljubljana 2

V finalu pokala do 13 let sta se pomerila AVK Triglav, ki je v polfinalu premagal VK Ljubljana, ter VD Kamnik, ki je v polfinalu premagal Bonifiko.

23. dan vaterpolistov 23. dan vaterpolistov 16

Vaterpolisti bodo nadaljevali z tekmami v petek 24.6.16-25.6.16, ko v Kamnik pridejo vaterpolisti 2002 in mlajši iz Žiline-Slovaška, Delfin in Opatija – Hrvaška in Triglav in Kamnik iz Slovenije

Dare Homar