Naslovnica / NOVICE / Vandali uničili klopi

Vandali uničili klopi

Na ulici Josipa Močnika, v neposredni bližini rojstne hiše Rudolfa Maistra ter cerkve na Šutni, so vandali povsem uničili klopi, ki so tam že desetletja.

Ogorčena, predvsem pa močno razočarana ter hkrati tudi žalostna bralka nam je poslala nekaj fotografij uničenih klopi na ulici Josipa Močnika, ki so jih uničili kamniški vandali, ter ob tem zapisala: »Ob vsakdanjem sprehodu s psom sem včeraj naletela na zelo žalosten prizor uničenih in izkopanih klopi na Šutni, nasproti hiše dr. Stareta. Pošiljam vam slike in ne razumem, zakaj nekateri tako srdito in dokončno uničujejo te klopce. S sledovi vandalizma in uničevanja se srečujem vsakodnevno in ne razumem, zakaj nihče ničesar ne ukrene, da bi to preprečil. Zaradi takih barab sedaj v mestu ni nikjer prostora, kjer bi lahko človek posedel in užival v sončnih žarkih.«

 

Bržčas se z našo bralko se v njenem razmišljanju ne bi mogli bolj strinjati, kajti tudi sami ne moremo razumeti kakšen je namen in smisel tovrstnega razbojniškega početja neznancev, ki uničujejo mestni inventar in vsem nam povzročajo škodo. Se pa ob tem nadejamo, da bodo kamniške mestne oblasti poskrbele, da bodo stare klopi, ki na tem mestu stojijo že desetletja, če le niso preveč uničene, kljub temu čim prej poskrbele za njihovo obnovo. Gre namreč za zanimive, domala nostalgične fiksne klopi z betonskimi nosilci in lesa, kakršnih je bilo v Kamniku svoje čase še več, te na ulici Josipa Močnika, pa so bržčas ene izmed zadnjih tovrstnih klopi v mestu.