Naslovnica / ŠPORT / 27. Dan vaterpolistov v Kamniku: Tradicija ni bila prekinjena

27. Dan vaterpolistov v Kamniku: Tradicija ni bila prekinjena

V soboto, 29.8.2020, je v Kamniku potekal že 27. dan vaterpolistov Slovenije. Glede na trenutno situacijo se prireditve, žal, ni moglo izpeljati kot običajno, vseeno pa se je odigralo 14 tekem.

Na žalost se nam ni moglo pridružiti nekaj ekip iz tujine, igralci pa so igrali brez gledalcev, zaradi trenutnih razmer pa prav tako nismo izpeljali vsakoletnega srečelova in uradne otvoritve Dneva vaterpolistov.

Ob 10.00 so s tekmami začeli najmlajši vaterpolisti U11 iz Kamnika, Nove Gorice, Kranja in Ljubljane. Istočasno so s poletnim plavalnim tečajem zaključili naši najmlajši člani kluba. Sledila je podelitev medalj in simboličnih nagrad za vse ekipe.

Nadaljevali smo s tekmo med Kranjem in Ljubljano z letnikom 2006 ter tekmo kadetov med Kamnikom in Novo Gorico. Dan vaterpolistov smo zaključili s tekmama mešanih ekip veteranov in članov.

 

Tekme so sodili: Boris Margeta, Aleš Komelj, Gašper Žurbi, Blaž Briški, Jaka Mikoletič, Luka Sokler in Gašper Brišnik. Da smo prireditev lahko kvalitetno izpeljali gre posebna zahvala staršem in vsem vaterpolistom, ki so poleg igre v vodi priskočili na pomoč tudi za zapisnikarsko mizo ter pri postavljanju in pospravljanju igrišč. Nikakor pa ne smemo mimo pokroviteljev dneva vaterpolistov brez katerih bi bila organizacija dogodka mnogo težja: Občina Kamnik, Calcit d.d., Cerar d.o.o., Dan Kuhen, Samui d.o.o, Inštalacije Podjed, Hidrotehnik, Nenad Pilič s.p., Fimart d.o.o, Menina in Radenska Adriatik.

Konec septembra vas in vaše najmlajše vabimo, da se nam pridružite na zimskih plavalnih programih, ki bodo potekali v Cirius-u. Več informacij najdete na naši spletni strani www.vaterpolsko-drustvo-kamnik.si.

Dare Homar
Fotografije: Aleksander Sokler