Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita sezono nadaljujejo z zmago

Odbojkarice Calcita sezono nadaljujejo z zmago

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v 15. krogu 1. DOL za ženske šele po hudem boju strle odpor domačega Formisa, ki je bil v drugem in četrtem nizu celo bliže uspehu od varovank Gašperja Ribiča. V soboto bodo Calcitovke ob 19. uri v športni dvorani na Galjevici gostile ekipo Vitala Ljubljane.

Formis – Calcit Ljubljana 1:3 ( (19, -25, -19, -28)

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na boleč poraz v finalu pokala Slovenije, ko so v prvih dveh nizih popolnoma odpovedale, skušale pozabiti na tekmi 15. kroga 1. DOL. Že začetek tekme, ki so ga začele Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Kaja Turk, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala za aktualne državne prvakinje ni bil obetaven. Do prvega tehničnega odmora so naredile štiri lastne napake, domače odbojkarice pa so nanj odšle s prednostjo treh točk. Na servis Aragove so Calcitovke dosegle štiri točke zapored za vodstvo z 9:8, z asom Elene Kučej na drugi tehnični odmor odšle s točko prednosti, po vrnitvi na igrišče pa popolnoma zatajile. Najprej je za preobrat s svojimi servisi poskrbela Pogorevčeva, s kar tremi zaporednimi asi Kristine Kerbler pa je ekipa iz Rogoza prišla do zmage v prvem nizu, v katerem so imele gostujoče igralke manj kot 30-odstoten sprejem.Tudi v drugem nizu se varovanke Gašperja Ribiča, ki so igrale brez Tine Grudine, ki si je na torkovem treningu zvila gleženj, niso razigrale. Vse do 15. točke so bile v prednosti domače odbojkarice, ki so z asom Angeline Ajnihar, podobno kot v prvem nizu, tudi v drugem na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, po uspešnem napadu Kerblerjeve pa so povedle z 12:8. Z delnim izidom 10:4 so Calcitovke le nekoliko lažje zadihale, a so vztrajne domačinke po novi seriji asov Kerblerjeve v končnici niza prišle do kar treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Kostićeva in Aragaova sta poskrbeli, da je bil izid na 24. točki izenačen, nato pa je korektorica Calcitovk svoji ekipi priborila še prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, ki jo je Potokarjeva tudi izkoristila.

V tretjem nizu so gostje le prikazale nekaj boljšo igro. Nekoliko so popravile svoj sprejem, zato pa so na servisu še naprej delale številne napake. Kljub temu so z blokom Elene Kučej na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, toda na servis Ane Sešel so Rogožanke povedle s 15:13. Toda po polminutnem odmoru so se Calcitovke le zbrale, zaigrale bolje v napadu, tudi v obrambi in z blokom Aragaove zanesljivo slavile v tretjem nizu.

Vendar so se državnim prvakinjam, ki očitno še niso prebolele poraza z Branikom v finalu pokala, v četrtem nizu spet ponovile vse napake iz prvih treh nizov. Njihov sprejem je bil nezanesljiv, domače odbojkarice so v štirih nizih dosegle kar 14 asov, naredile so tudi veliko lastnih napak in v izenačenem nizu so Rogožanke prišle do kar dve zaključnih žog za zmago. Obe so Calcitovke ubranile, tudi tretjo in četrto, nato pa sta Petra Vrhovnik z dvema točkama, tudi zadnjo na tekmi in Elene Kučej z blokom le prinesli zmago branilkam naslova državnih prvakinj.

Napisal: Miha Štamcar

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve