Naslovnica / NOVICE / Godbeniki z Visa Kamničanom vrnili obisk

Godbeniki z Visa Kamničanom vrnili obisk

Zvečer se je v Domu kulture Kamnik odvijal prav poseben koncert, ki nas je spomnil na vonj morja in šumenje valov. Morsko čarobnost so nam z glasbo, plesom in poezijo pričarale članice in člani Hrvatske gradske glazbe Vis (Hrvaške mestne godbe Vis) skupaj z gosti in navdušili občinstvo Doma kulture Kamnik. Zbrane je v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi, ki je si je koncert ogledal skupaj s podžupanjo mesta Vis Antonio Uskok, predsednikom Mestne Godbe Kamnik Borisom Selkom in dirigentom Mestne godbe Kamnik Martinom Dukaričem

Mesto Vis oziroma istoimenski otok na jugu Dalmacije in Kamnik sta že vrsto let močno povezana, zlasti zaradi Mestne godbe Kamnik in klape Mali grad, ki tesno sodelujeta s tamkajšnjimi kulturnimi akterji, med njimi tudi z njihovo mestno godbo. Oba orkestra pa ne povezuje zgolj prijateljstvo in druženje ter glasbeno sodelovanje, temveč tudi bogata tradicija, saj so njihovi predhodniki začeli z igranjem v daljnem letu 1848, torej oboji letos beležijo častitljivo 168-letnico delovanja.

godba vis kamnik1

Kot je ob pričetku koncerta v predstavitvi gostov s Hrvaške povedal predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko, je povezava med orkestroma vedno močnejša, le-to pa si želijo dvigniti še na višjo raven in sodelovanje razširiti na različna področja, kar dokazuje tudi lanska turneja kamniške godbe, ko so bili na njihovem koncertu ob zaključki Viškega kulturnega poletja prisotni člani vodstva obeh občin z župani na čelu.

godba vis kamnik3

Podžupanja mesta Vis Antonia Uskok je v svojem nagovoru zbranim dejala, da je to prvi koncert Hrvaške mestne godbe Vis tukaj v Kamniku in se je iskreno zahvalila Občini Kamnik in Mestni godbi Kamnik za gostoljubje.

godba vis kamnik4

Podžupan Igor Žavbi pa je v imenu Občine Kamnik dejal: »Vesel sem, da ste se odločili in nas obiskali. Na tem mestu se moram zahvaliti vodstvu Mestne godbe Kamnik, ki že dolga leta plete vezi med Visom in Kamnikom. Hkrati pa hvala za gostoljubje v lanskem letu, ko smo vas obiskali v vašem prelepem mestu. Želim si in upam, da to ni vaš zadnji obisk ter boste v prihodnje lahko ostali malce dlje in zares spoznali naše srednjeveško mesto. Ne samo slika v ozadju, pač pa tudi glasba in poezija so današnji večer marsikomu obudili spomin na poletne dni. Verjamem, da se bomo še videli in ponovno dobrodošli v Kamniku, z upanjem na snidenje še kdaj.«

godba vis kamnik2

Da so gostje iz našega srednjeveškega mesta odšli zadovoljni in jim je bilo mesto z okolico dobro predstavljeno, so poskrbeli člani Mestne godbe Kamnik ob pomoči članic Društva kamniških mažoretk Veronika.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve