Naslovnica / Črna kronika / 69-letni voznik avtobusa je umrl na kraju nesreče

69-letni voznik avtobusa je umrl na kraju nesreče

V prometni nesreči, do katere je popoldne prišlo v bližini Kranjskega Raka oz. Podvolovljeka, je življenje izgubil 69-letni voznik avtobusa.

Po prvih podatkih Policijske uprave Celje, je voznik avtobusa, neuradno naj bi šlo domačina iz Luč, med vožnjo po strmem klancu navzdol, v desnem ovinku zapeljal naravnost in zdrsel približno petdeset metrov v globino. Avtobus in mrtvega voznika, ki je bil v vozilu sam, so našli v popoldanskih urah oz. okoli 15.55.

Na prizorišču prometne nesreče so posredovali gasilci PGD Nazarje, PGD Kamnik in PGD Luče ob Savinji, ki so mesto nesreče zavarovali, s pomočjo vrne tehnike pa omogočili reševalnim enotam dostop do kraja nesreče.

Po končanih policijskih aktivnostih, so gasilci s tehničnim posegom rešili ukleščenega preminulega voznika, še prej pa odklopili akumulator in preprečili razlitje goriva ter nudili tehnično pomoč NMP in policiji.

Podrobnejše informacije o vzrokih in o tem, kdaj se je prometna nesreča zgodila, pa bo Policijska uprava Celje posredovala predvidoma jutri zjutraj, zaradi prometne nesreče in odpravljanja njenih posledic, pa je bila cesta Kamnik – Luče dlje časa zaprta za ves promet.