Naslovnica / ŠPORT / 8. Odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

8. Odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

Tradicionalno, že osmo Odprto prvenstvo občine Kamnik je zaradi velikega števila prijavljenih igralk in igralcev potekalo v štirih igralnih dneh od 5. do 8. aprila 2019.

V treh športnih dvoranah osnovnih šol: Frana Albrehta, Marije Vere in Toma Brejca so nas igralci namiznega tenisa navduševali s kvalitetnimi, zanimivimi in borbenimi dvoboji. V počastitev občinskega praznika, rojstnega dneva generala in pesnika Rudolfa Maistra Vojanova, so najprej v petek nastopili najmlajši v kategorijah U-11 in U-13 torej igralci stari do 11 in do 13 let. Najboljši so prejeli kolajne in aplavze. V njihovo čast je zaigrana Zdravljica. Doseženi vrstni red je:

do 11 let: 1. Nace Kremžar, 2. Teodor Leković, 3. Rok Uršič, 4. Julija Hubad.

do 13 let: 1. Tim Berk Skok, 2. Jaka Rutar, 3. Ažbe Pohlin, 4. Jaša Jan

V soboto so igrali fantje do 15 let. Po izenačenih in napetih tekmah v skupinskih in v četrtfinalnih dvobojih so se kolajn razveselili: 1. Matej Močnik, 2. Andraž Škrlj, 3. Nal Česen, 4. Jaka Rutar

V nedeljo so v OŠ Marije Vere igrali v starejših kategorijah: mlajši člani, starejši člani ter veterani in rekreativci, posamezno in v dvojicah.

Doseženi vrstni red je:

Mlajši člani: 1. Dejan Fridrih (Gomilsko), 2. Matevž Žgank (Celje), 3. Aleksander Ivanovski (Ravne na Koroškem), 4. Marko Brajkovič (Metlika)

Starejši člani: 1. Torkar Drago (Vrhnika), 2. Edvard Horvat (Kamnik), 3. Maselj Bojan (Domžale), 4. Boris Govednik (Črnomelj)

Veterani in rekreativci: 1. Lesjak Franc (Novo Mesto), 2. Maks Burger (Trojane), 3. Kontelj Gaber (Ljubljana), 4. Volkar Dušan (Tuhinj)

V kategoriji mešanih dvojic sta zmagala: Petra Smolej in Franc Vodnik iz Kranja. V kategorij moških dvojic sta zmagovalca: Aleksander Ivanovski in Dejan Fridrih.

 

Od kamniških igralcev so odlično nastopili: Gregor Svetec, Dušan Volkar, Damjan Đurić, Božo Rojc, Aleš Kokalj, Andrej Pasičnik, Gašper Goropečnik, Edvard Horvat, Marko Osolnik, Ivo Zelič, Tadej Zelič, Tomaž Zelič, Tone Kralj, Matjaž Horvat, Milan Hočevar, Bojan Jeglič, Davor Gregorc, Matjaž Mikuš in Matej Habjanič. Največji uspeh, 2. mesto v kategoriji starejših članov, je dosegel Edvard Horvat. Tako je naš Edo, uradno 4. na jakostni lestvici R Slovenije, z osvojenim pokalom na Odprtem prvenstvu Kamnika sanjsko sklenil tekmovalno sezono 2018/2019. Zlati kolajni za zmagi v tolažilnima skupinama sta prejela Tone Kralj in Matjaž Mikuš. To štejemo za izjemen dosežek zaradi igralsko izredno visoke kvalitete udeležencev. Poleg najboljših slovenskih igralcev so nastopili tudi gostje iz sosednje Avstrije.

V telovadnici OŠ Toma Brejca so v ponedeljek, 8. aprila, tekmovala še dekleta do 15 let. Kolajne so osvojile: 1. Dženana Hamidović, 2. Lana Grabnar, 3. Pia Poljanšek, 4. Aisha Kvaternik Djalij

Odprto prvenstvo Kamnika, tokrat odigrano v štirih mladinskih in treh odraslih kategorijah, so uspešno in brezhibno organizirali člani Namiznoteniškega kluba Kamnik.

Zapisal: Željko Đurić