Naslovnica / NOVICE / 8. tradicionalno srečanje starodobnikov na Hribčku

8. tradicionalno srečanje starodobnikov na Hribčku

Danes zjutraj so starčki, z ne tako starimi vozniki, oddrveli na ogled Tuhinjskih koncev.

Vozniki in voznice starodobnikov so se danes odpravili na že osmo tradicionalno vožnjo z razgledom. Iz Šmartnega pri Tuhinju so se odpravili v Laze, kasneje v Zgornji Tuhinj, Šmartno, Buč, Hruševko, v Ravnah so se ustavili na malici in se odpravili čez Potok, Srednjo vas, Vaseno in Sidol nazaj v Šmartno.

Ob dveh popoldan so se zbrali na hribčku, kjer jih je najprej pozdravil organizator Tone Rajsar z besedami:

»Spoštovani vsi prisotni. Prav lepo vas pozdravljam vse udeležence letošnjega, že osmega srečanja starodobnih vozil in njihove spremljevalce ter druge prisotne tukaj na mojem hribčku. Nekaj današnjega druženja smo že preživeli skupaj. Za zaključek današnjega dogodka pa bi si želel še nekaj povedati. Prav lepo se zahvaljujem vsem, ki ste se današnjega srečanja udeležili. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi vsem, ki ste me podprli v mojih prizadevanjih za to srečanje. Zahvalim se tudi vsem prijateljem, ki me podpirajo s figo v žepu. V nadaljevanju današnjega popoldneva pa vam želim prijetno druženje med nami še naprej in na snidenje še naprej v 2020.«

Po uvodnih besedah je spregovoril še kamniški župan Matej Slapar, ki je vsem skupaj zaželel lep dan ter izrazil zadovoljstvo ob tem, da se ljudje še »znajo skupaj zbrati in se imeti lepo«.

Po županovih besedah je spregovoril še Matej Tonin o tem, da je lepo videti mlajšo generacijo, kako skrbijo za delček naše zgodovine.

Po kulturnem programu so bili obiskovalci postreženi z jelenovim golažem in pijačo, kasneje pa so se prepustili glasbi in druženju.

Laura Hribar