Naslovnica / NOVICE / 8 zlatih maturantk poklicne mature na GSŠRM

8 zlatih maturantk poklicne mature na GSŠRM

Uspešnost kamniških dijakinj in dijakov, ki so letos opravljali poklicno maturo, je nadpovprečna, saj je poklicno maturo, opravilo kar 95% vseh dijakov in dijakinj med katerimi je kar 8 zlatih maturantk.

Uspešnost dijakov, ki na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra opravljajo poklicno maturo, tako v rednem programu, kot v programu izobraževanja odraslih, že vrsto let presega državno povprečje.

Od 60 dijakov in dijakinj, ki so letos v celoti opravljali poklicno maturo na GSŠRM, je le-to uspešno opravilo 57 dijakov in dijakinj oz. 95% kandidatov. V programu izobraževanja odraslih je poklicno maturo opravljalo 10 kandidatov, uspešno pa jo je opravilo 9 kandidatov oz. 90%, med njimi pa je, kar za izobraževanje odraslih ni ravno pogosto, tudi zlata maturantka.

Povprečno število točk kandidatov, ki so v letošnjem letu opravljali poklicno maturo v GSŠRM je skoraj 17 točk (16,98). Žal statistični podatki o republiškem povprečju zaenkrat še niso znani, kljub temu pa smo lahko prepričani, da so kamniški poklicni maturantje in maturantke ponovno krepko presegli državno povprečje in se, glede na uspešnost opravljene poklicne mature, uvrstili v vrh najboljših slovenskih srednjih šol.

poklicna matura gsšrm 2015 1

Medtem, ko se delež t.i. zlatih maturantov na državni ravni zmanjšuje, se na GSŠRM lahko pohvalijo, da jih imajo letos še več kot leto poprej. Zlatih maturantov poklicne mature je letos na GSŠRM kar 8, in sicer dve zlati maturantki v programu ekonomski tehnik ter šest zlatih maturantk v programu predšolske vzgoje, med katerimi je pet kandidatk opravljalo redni šolski program, ena zlata maturantka pa šolski program prek izobraževanja odraslih.

poklicna matura gsšrm 2015 5

Podelitev potrdil o opravljeni poklicni maturi, ki se je dopoldne odvijalo v prostorih Srednje šole in gimnazije Rudolfa Maistra, je bilo za vse prisotne dijakinje in dijake pravo adrenalinsko doživetje, saj, za razliko od svojih kolegov, ki so opravljali splošno maturo, niso imeli možnosti poprejšnjega vpogleda v rezultate, tako da so bili z rezultati seznanjeni šele ob podelitvi.

poklicna matura gsšrm 2015 2

Veliko zadovoljstvo nad uspehom maturantov poklicne mature je izrazil tudi ravnatelj GSŠRM Šemso Mujanović, ki se je izjemno uspešni generaciji poklicnih maturantov zahvalil v imenu šole, pa tudi v svojem imenu, kajti, kot je dejal v šali, so mu uspešni dijaki znova dali obilo možnosti za to, da se bo z njihovimi uspehi oz. uspehi šole, lahko pobahal pred svojimi ravnateljskimi kolegi.

Žal se dve izmed osmih zlatih maturantk, zaradi dopustov in obveznosti, današnje podelitve nista mogli udeležiti, prepričani pa smo lahko, da se bosta svojega uspeha veselili ravno tako iskreno, kot šesterica njunih zlatih kolegic.

 

Uspehov kamniške srednje šole, pa z rezultati poklicne mature še ni konec, kajti v prihodnjem tednu bodo podeljena še maturitetna spričevala splošne mature, med katerimi bo, kot vsako leto, zagotovo še nekaj zlatih maturantov, katerih ploščice z imeni bodo še dodatno zapolnile »steno slavnih« ob stopnišču, ki vodi v upravo šole.

poklicna matura gsšrm 2015 19

 

Kamniške zlate maturantke poklicne mature 20150 na GSŠRM so:

Ekonomski program:

Manca Frontini
Špela Hribar

Program predšolske vzgoje:

Sabina Burkeljca
Špela Hribar
Eva Hrovat
Klara Resnik
Natalija Špehonja
Katja Uršič

Vsem maturantom in maturantkam poklicne mature iskreno čestitamo za opravljeno maturo, nesrečni četvorici, ki ji je v prvem roku sicer spodletelo, pa želimo obilo sreče jeseni, ko bodo poklicno maturo, opogumljeni tudi ob uspehih svojih kolegov in kolegic, zagotovo opravili brez večjih težav.